UPDATE Un bărbat din Prahova a reuşit să păcălească mai mulţi bătrâni din Giurgiu, luându-le banii pentru obiecte fără valoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Doncea din Slobozia este bătrânul păgubit care a chemat Poliţia
Gheorghe Doncea din Slobozia este bătrânul păgubit care a chemat Poliţia

Marian Fieraru în vârstă de 42 de ani, însoţit în acţiunile sale de doi tineri giurgiuveni, a reuşit să înşele mai multe persoane vârstnice din Slobozia, Braniştea şi Malu, dându-le ruble pentru zeci de lei susţinând că sunt euro, sau inele lipsite de valoare.


Drumul către succes financiar prin păcălirea bătrânilor din Giurgiu s-a oprit brusc la Găujani pentru bărbatul din Prahova, acum trei zile, când una dintre victimele sale a ajuns disperată la Poliţie.

Gheorghe Doncea în vârstă de 88 de ani din Slobozia ne-a povestit ce i s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni. „ Au venit trei bărbaţi la mine, au zis că sunt străini şi mi-au cerut să vadă şi ei cum arată banii româneşti, că ei nu ştiu. Au vrut să-mi vândă un inel, dar eu le-am zis că nu-mi trebuie. Apoi, mi-au dat nişte bani, au zis că sunt valoroşi şi să le dau lor 75 de lei pe bancnotă, că eu scot mai mult”.

I-a fost milă de ei

Bătrânul s-a învoit, mai mult de mila lor, ne-a spus el, pentru că Marian a fost foarte convingător când i-a zis că are nevoie urgent de bani. „ Le-am dat banii, ce vroiaţi să fac, să le dau în cap, eu am fost om. Când mi-a zis nepotul că m-au păcălit am chemat Poliţia”, a mai zis Doncea.

În aceeaşi zi, Marian a mai dat o lovitură în acelaşi sat. Familia Berceanu a fost păcălită, cumpărând un inel dintr-un metal vopsit în galben contra sumei de 60 de lei. „ Au venit la poartă că au maşina stricată şi că ei sunt străini, ne-au vândut un inel ca să facă şi ei bani să-şi repare maşina. Le-am dat 60 de lei pe un ghiul. Nu-l mai am, am auzit că nu e de valoare şi l-am aruncat”, ne-a spus Elena Berceanu în vârstă de 72 de ani.

Mobilizare ca-n filme

Luni la prânz, bătrânul Doncea şi-a trimis un vecin la Poliţie, de urgenţă. Şeful agentului de post din Slobozia, Mihai Buzăran, a declarat astăzi pentru „Adevărul de Seară” că au fost alertate imediat toate posturile de Poliţie din patru localităţi. „ Am avut un martor care a reţinut semnalmentele maşinii, aşa am reuşit să-i oprim tocmai la Găujani. Am luat bătrânul cu mine, l-a identificat, dar Marian F. nu vroia să recunoască iniţial. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi mai făcuse câteva victime şi în alte sate din apropiere”, ne-a spus Buzăran.

Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie(IJP) Giurgiu, Fieraru a reuşit să vândă un inel lipsit de valoare unui bătrân din Braniştea cu 65 de lei, a luat un televizor de la un alt bătrân din aceeaşi localitate cu 70 de ruble, adică circa 7 lei. De asemenea, o bătrână din Malu a dat 1.000 de lei pentru a schimba o bancnotă de 20 de ruble ruseşti, adică pentru circa 2 lei.

Cei doi giurgiuveni care l-au însoţit pe prahovean au scăpat bazma curată, deocamdată, pentru că ei nu au participat efectiv la înşelăciune.

Marian Fieraru este acum acasă la el, în Urlaţi, Prahova. Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au dispus faţă de prahovean măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 de zile şi cercetarea în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite