ULTIMĂ ORĂ: Protest spontan la Direcţia de Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestatarii au blocat timp de două ore activitatea Direcţiei de Finanţe
Protestatarii au blocat timp de două ore activitatea Direcţiei de Finanţe

200 de angajaţi au oprit activitatea şi au ieşit în faţa instituţiei, scandând mesaje împotriva Guvernului

Protestul a început în jurul orei 14.00, iar la acţiune participă aproape toţi salariaţii Direcţiei de Finanţe Publice Giurgiu. Acţiunea vine după declanşarea unei greve spontane, astăzi, la Ministerul de Finanţe cât şi la alte direcţii de finanţe din ţară.

Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că veniturile lor au scăzut considerabil, salariile la Finanţele din Giurgiu nu mai depăşesc 600 de lei, după tăierile salariale de 25%.
Protestatarii fac parte din două sindicate, Sed Lex şi Sindicatul Funcţionarilor Publici(SFP) Giurgiu. Liderul SFP Giurgiu, Georgeta Nemţescu, a specificat că oamenii au avut un şoc atunci când au văzut fluturaşii de salariu. „ Sunt angajaţi la Giurgiu care după 25 de ani de muncă au acum un salariu de 430 de lei. Oamenii sunt nemulţumiţi şi din cauză că au fost eliminate şi stimulentele financiare”, spune Nemţescu.


La rândul său, liderul Sed Lex Giurgiu, Petre Pană, le-a cerut tuturor angajaţilor să iasă din instituţie. „ Am auzit că directoarea adjunctă de la control fiscal le-a interzis unora să iasă. O să intrăm noi peste ei să îi scoatem afară, dacă e nevoie. Ne-am săturat de situaţia asta. Noi încasăm banii pentru buget şi noi am ajuns să avem salariile astea de mizerie. Nu mai putem răbda, vom face şi grevă generală dacă e cazul!”, a spus Pană.
Protestatarii au scandat aproape continuu „ Jos Guvernul!” sau „Ne vrem salariile înapoi!”.

Aproape toţi salariaţii Direcţiei de Finanţe au ieşit în stradă


Angajaţii Direcţiei de Finanţe Giurgiu vor rămâne în stradă până la ora 16.00, dar ameninţă că vor ieşi şi în zilele următoare, să blocheze astfel activitatea instituţiei, dacă revendicările nu le vor fi soluţionate.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite