Tupeu de consilier local la Vărăşti: angajează la negru şi cazează în grajduri mizere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii dormeau pe paturi de paie şi în gunoi
Oamenii dormeau pe paturi de paie şi în gunoi

Consilierul local Nicuşor Neagu a fost contactat cu greu de reporterii „Adevărul de Seară”. În cele din urmă acesta a explicat cum stau lucrurile în ceea ce priveşte societatea pe care o conduce.

Patronul societăţii „Legume Natural” SRL, din comuna Vărăşti, Nicuşor Neagu (care este totodată şi consilier local), neagă toate acuzaţiile ce i se aduc şi la rândul său acuză ITM-ul că nu i-a pus la dispoziţie registrul pentru zilieri, deşi a solicitat acest lucru de la începutul anului, de nenumărate ori. Oamenii primeau pentru o zi de muncă 40 de lei, iar noii angajaţi doar 30 de lei.
 "Nici acum, după două săptămâni de la controlul inspectorilor ITM nu am primit registre pentru zilieri, nu s-au sinchisit să ni le dea. Toţi angajaţii au forme legale. Muncitorii mei trăiesc mai bine decât mulţi dintre noi, au un loc de muncă şi un acoperiş deasupra capului. Unii sunt serioşi, iar alţii vin şi pleacă după bunul plac. Mi-au trecut prin mână până acum cel puţin 500 de oameni" spune Nicuşor Neagu.

Patronul spune că le oferă zilierilor condiţii foarte bune

În ceea ce priveşte faptul că lucrătorii înnoptau în grajduri pline cu şobolani, în condiţii insalubre, Neagu a mai precizat că este doar o născocire a celor de la ITM şi că nimic din ce spun aceştia nu este adevărat.
„Este o minciună scornită de inspectori. Angajaţii mei au un nivel scăzut de cultură şi s-a profitat de acest lucru. Oamenii mei nu ştiu să facă diferenţa între un zilier şi un angajat” adaugă patronul.
Referindu-se la faptul că riscă să fie amendat de ITM cu 90.000 de lei, sau cu închisoarea de către Poliţie, patronul societăţii din Vărăşti spune:
„Nu voi plăti nici un miliard amendă şi nici puşcărie nu voi face, pentru că sunt nevinovat”.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite