Trei zile "negre" pentru traficul pe DN6. Cele mai multe evenimente rutiere au avut loc miercurea, vinerea şi duminica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii îi anunţă pe conducătorii auto să fie vigilenţi
Poliţiştii îi anunţă pe conducătorii auto să fie vigilenţi

Până pe 15 septembrie, Poliţia Rutieră Giurgiu dă startul unui plan de măsuri pentru reducerea riscului rutier pe DN6, Bucureşti-Alexandria, pe raza de competenţă a judeţului Giurgiu.

„Este un plan de măsuri stabilit la nivel naţional, care vizează mai multe drumuri naţionale printre care şi cel care are legătură cu judeţul Giurgiu, DN6 km 18+200 până la km 51. Vom angrena în zonă atât echipaje de poliţişti dar şi aparate radar. Îmbucurător este faptul că în ultimele luni am reuşit prin acţiunile derulate să micşorăm numărul evenimentelor rutiere”, a spus cms.şef Marian Popescu, şeful Poliţiei Rutiere Giurgiu.
Statistica poliţiştilor arată că miercuri, vineri şi duminică sunt zilele „negre” pentru traficul pe DN6, atunci când au loc evenimente rutiere, cele mai multe producându-se în intervalul ora 14.00 - 22.00.
„Sperăm ca pe 15 septembrie, când tragem linie, numărul evenimentelor rutiere să fie cât mai mic şi să ne încadrăm şi noi în planul naţional. Ne dorim să nu avem accidente cu victime”, a mai spus cms.şef Marian Popescu.

Alcoolul şi viteza le dau bătăi de cap poliţiştilor

Chiar dacă numărul evenimentelor rutiere produse în judeţul Giurgiu este în scădere pentru al treilea an consecutiv, poliţiştii au reţinut de la începutul anului, aproximativ 400 de permise pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Nici pietonii n-au stat departe de sancţiuni, peste 120 de giurgiuveni fiind sanncţionaţi pentru că au traversat prin alte părţi decât acolo unde exista o trecere de pietoni.
„Am văzut oameni care erau de mână cu copii mici, cu nepoţii lor şi traversau cu nonşalanţă prin loc nepermis fără să se gândească că pot fi victime ale unor accidente de circulaţie”, a completat şeful Poliţiei Rutiere.
Statistica mai arată că pe drumurile din judeţ au avut loc 48 de accidente grave, soldate cu 15 morţi şi 36 de răniţi grav.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite