Trei sportive de la CSM Giurgiu în lotul de tenis de masă al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodora Ciulică, Denisa Chireceanu şi Andreea Pantelimon - cele mai valoroase tenismene din Giurgiu
Teodora Ciulică, Denisa Chireceanu şi Andreea Pantelimon - cele mai valoroase tenismene din Giurgiu

Denisa Chireceanu, Teodora Ciulică şi Andreea Pantelimon sunt cele trei tinere giurgiuvence care au fost selecţionate în lotul de perspectivă al ţării. Înfiinţată în urmă cu patru ani, secţia de tenis de masă a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Giurgiu a devenit rapid o fabrică de talente. Miile de ore de muncă şi zecile de competiţii au transformat echipa antrenată de Mirela Ciobanu într-un adversar de temut la Campionatele Na

Punctul forte al secţiei de tenis de masă este echipa feminină de minicadeţi (11-13 ani) formată în acest moment din Teodora Ciulică, Andreea Pantelimon şi „mezina” Denisa Chireceanu. Cele trei sportive au făcut senzaţie în anii trecuţi la grupa de vârstă 8-10 ani iar acum vor să repete performanţele şi la categoria superioară.
Munca, seriozitatea şi rezultatele au făcut ca cele trei tinere sportive să fie selecţionate în lotul de perspectivă al României care pregăteşte încă de pe acum fetele care, cu timpul, vor trebui să înlocuiască actualele junioare şi senioare ale ţării.

„Anul acesta este unul foarte greu şi obositor dar satisfacţiile sunt pe măsură. Vrem să demonstrăm că prestaţiile de până acum nu au reprezentat o întâmplare. Pe lângă cele trei fete care fac parte din lotul de perspectivă, avem şi alţi sportivi care vin tare din spate” susţine antrenoarea Mirela Ciobanu.
Luna trecută, Teodora Ciulică, Andreea Pantelimon şi Denisa Chireceanu au efectuat un stagiu de pregătire la Constanţa, cu lotul de perspectivă al României. „Opt zile au stat în cantonament la Constanţa antrenamentele au fost într-un ritm susţinut, cum fac asiaticii” afirmă Mirela Ciobanu.

Reprezentaţi la Campionatul European

După cantonamentul de la Constanţa au fost selecţionaţi zece sportivi (şase băieţi şi patru fete) de la cluburile din ţară care să reprezinte România la Euro Mini Champs 2011 (Campionatul European de Minicadeţi) desfăşurat în perioada 26-28 august la  Schiltingheim – Strasbourg (Franţa). Printre aceştia s-au numărat şi giurgiuvencele Teodora Ciulică şi Denisa Chireceanu care s-au pregătit la Câmpulung Muscel şi au efectuat ulterior o zi de antrenament la Linz (Austria).
Sportivele de la CSM Giurgiu nu s-au făcut deloc de râs la competiţia la care au participat aproape 500 de sportivi din Europa dar şi din ţări precum Malaysia, Thailanda, Hong Kong sau Australia invitate de organizatori.

Denisa Chireceanu s-a calificat la Euro Top 16

Dacă Teodora Ciulică a reuşit să ocupe locul 17, Denisa Chiriceanu a făcut senzaţie încheind competiţia pe poziţia a şasea. Sportiva din Giurgiu a ţinut capul de afiş în ziarele locale şi pe siteurile de specialitate după ce a reuşit să o învingă pe marea favorită a campionatului european, franţuzoaica Lucie Gauthier.
Datorită evoluţiei excelente de la acest campionat european, Denisa Chireceanu va participa în luna octombrie, în Belgia, la Euro Top 16, o competiţie la care participă cei mai buni jucători de tenis de masă din Europa născuţi în anul 2000.

Antrenamente nesfârşite

Unul dintre motivele pentru care CSM Giurgiu a reuşit să impună respect la toate competiţiile la care participă este accentul pus pe antrenamente. Indiferent de anotimp, micii tenismeni se antrenează de luni până sâmbătă, iar cu o lună înaintea competiţiilor chiar şi duminica.

„Ne antrenăm în permanenţă. Este al patrulea an în care nu am avut concediu. Nici măcar copiii nu au avut vacanţă. Le-am dat câteva zile libere celor începători cât ceilalţi au fost angrenaţi în competiţii. Dacă n-am face fiecare câte un sacrificiu, nu am ajunge sus. Până şi părinţii copiilor îşi fac concediile după programul lor. Se implică foarte mult şi de aceea trebuie să le mulţumesc” a mai spus Mirela Ciobanu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite