VIDEO / Traficanţi de droguri, anihilaţi în judeţul Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 45 de ani din Bucureşti, care locuia fără forme legale într-o comună din Giurgiu a fost prins în flagrant de poliţişti în timp ce transporta în autoturismul său 82 de pliculeţe cu droguri de mare risc.

Nicolae Viziru (45 de ani) a fost prins marţi, în flagrant, în satul Remuş, de către poliţiştii serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu în timp ce transporta cu maşina 82 de pliculeţe care conţineau droguri de mare risc.

Bărbatul urma să se întâlnească acasă la un alt membru al grupării căruia trebuia să îi predea „marfa”. „Sunt nişte ierburi pentru mine, eu le fumez, nu le-am ascuns” a declarat Viziru despre o parte a pliculeţelor. „Sunt de câteva luni acolo. Dumnezeu ştie ce e înăuntru” a replicat bărbatul în momentul în care în portbagaj au fost găsite alte droguri.



Urmăriţi de două luni
Simultan, la domiciliile celorlalţi patru membri ai reţelei (doi bărbaţi şi două femei, toţi din judeţul Giurgiu) au fost efectuate percheziţii.
Oamenii legii spun că îi filau pe suspecţi încă din luna martie şi că mecanismul prin care gruparea activa era simplu. Drogurile erau procurate din Bucureşti, aduse în Remuş şi vândute în Giurgiu şi comunele învecinate. „De regulă cumpărătorii erau cei care veneau să ridice marfa, dar se întâmpla ca aceasta să fie distribuită de dealeri în discoteci şi baruri” a declarat astăzi pentru „Adevărul de Seară” Florin Târnăcop, procuror şef al Biroului Teritorial Giurgiu din cadrul DIICOT.

Conform acestuia, majoritatea consumatorilor erau tineri cu vârste între 15 şi 20 de ani.

Pentru două persoane a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Miercuri magistraţii Tribunalului Giurgiu au dispus cercetarea tuturor celor cinci membri ai reţelei în stare de libertate. Traficanţii riscî între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite