Trafic restricţionat pe podul Giurgiu-Ruse din cauza lucrărilor pe partea bulgară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile bulgare de frontieră au anunţat prin intermediul  Centrului Comun de Contact Româno - Bulgar de la Giurgiu, că începând de astăzi, timp de cinci zile,  podul dintre Punctele de Trecere a Frontierei Giurgiu şi Ruse, peste fluviul Dunărea, va fi închis temporar circulaţiei publice, pe ambele sensuri, din cauza unor reparaţii şi turnării unui strat protector de beton înaintea asfaltării.

Circulaţia mijloacelor de transport va fi oprită pe ambele sensuri, de aproximativ 8 - 9 ori progresiv pe zi, cu durata de aproximativ 15 - 20 minute iar lucrările de reparaţii se vor desfăşura neîntrerupt, pe o perioadă de 4-5 zile, în funcţie de condiţiile meteo.
Autorităţile bulgare au informat că au luat măsuri ca lucrările să se desfăşoare operativ şi fluenţa traficului să fie asigurată în condiţii optime şi de siguranţă.
De asemenea, pentru evitarea aglomerărilor şi realizarea unui control operativ şi fluent, Poliţia de Frontieră Română va lua măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea în Punctul de trecere a frontierei şi în funcţie de situaţie, va mări numărul arterelor de control, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire.
Totodată, vor fi întreprinse măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere.
Autorităţile din Bulgaria au demarat proiectul de reabilitare a părţii bulgare a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse în data de 14.07.2011 şi se va încheia la data de 28.08.2011.  

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite