Tradiţii de la Giurgiu învăţate de străini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

16 membri ai Asociaţiei Culturale pentru Copii şi Tineret „Millenium Art” i-au învăţat pe bulgari, croaţi şi slovaci, tradiţii şi obiceiuri de Sânziene. Doi dintre aceştia au fost reprezentanţii asociaţiei la seminarul “New partners, new projects” organizat de Centrul Municipal al Tinerilor din Ruse, Bulgaria, cu finanţare europeană prin programul “Tineri în Acţiune”.

Millenium Art este o adevărată pepinieră de tineri talentaţi. În acest an, una dintre elevele Asociaţiei „Millenium Art”, Alexandra Raiciu (11 ani), a fost selecţionată în cadrul liceului de coregrafie „Floria Capşali” din Bucureşti. Este al doilea copil din Giurgiu care reuşeşte performanţa de a fi acceptat la prestigioasa instituţie de învăţământ.

Giurgiu promovează voluntariatul

Acum, alţi 16 tineri ai Asociaţiei Culturale pentru Copii şi Tineret “Millenium Art”, s-au făcut remarcaţi peste hotare. Vladimir Daia şi Iuliana Florea au fost reprezentanţii asociaţiei la seminarul de contact “New partners, new projects”, organizat Centrul Municipal al Tinerilor din Ruse, Bulgaria, cu finanţare europeană prin programul “Tineri în Acţiune”.
“Seminarul are ca scop aprofundarea conceptului de voluntariat, în contextul Serviciului European de Voluntariat, schimbul de experienţă, generarea de idei de proiecte şi încheierea de parteneriate între cele 16 instituţii participante, care provin din Europa şi Africa”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Flori Iordache, preşedintele asociaţiei “Millenium Art”.

Spectacole artistice de 20 de minute

Alţi 14 tineri, au făcut parte timp de o săptămână din proiectul european “Boundless Civilians on Saint Ivan’s Day”, ce a avut loc în Facankert-Ungaria, prin Programul “Europa pentru cetăţeni”, finanţat de Comisia Europeană.
“Proiectul a fost iniţiat de către Forgatos Association din Ungaria, reunind instituţii partenere din România, Bulgaria, Croaţia şi Slovacia, cu scopul de a valorifica tradiţiile  şi obiceiurile legate de Sărbătoarea Naşterii  Sf.Ioan Botezătorul”, a mai spus Flori Iordache.
Fiecare ţară participantă la proiect a prezentat un spectacol artistic timp de 20 de minute în faţa partenerilor de proiect.
Tinerii din Giurgiu au pregătit pentru bulgari, croaţi şi slovaci, programe speciale prin care le-au arătat dansurile şi obiceiurile de Sânziene. Giurgiuvenii din cadrul asociaţiei au „rupt” podele cu dansurile populare tradiţionale, iar spectatorii nu şi-au putut stăpâni picioarele şi au încercat paşii românilor.
Din program nu au lipsit dansurile populare Ciuleandra, Crihalma şi Ciocârlia şi nici muzica populară interpretată într-un stil aparte, la vioară, de Roxana Stanciu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite