Tinerii giurgiuveni spun „Nu” crizei când vine vorba despre nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi recesiunea îi afectează pe tineri, din punct de vedere material, numărul căsătoriilor nu a scăzut considerabil faţă de anul trecut. Datele statistice, la nivelul municipiului, arată că de la începutul anului s-au încheiat, până în prezent, 345 de căsătorii, iar cea mai aglomerată lună din acest punct de vedere a fost iulie.

Numărul de căsătorii în Giurgiu a scăzut cu doar 5%  între 1 ianuarie- 30 octombrie 2010, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, adică au fost doar cu 18 ceremonii mai puţin anul acesta. În opinia şefei Serviciulului public comunitar local de Evidenţa Populaţiei din subordinea Consiliului local Giurgiu, Carmen Ciobanu, „dragostea nu ţine cont de lipsurile materiale”, ceea ce se reflectă în numărul mare de tineri care se căsătoresc aflaţi în întreţinerea părinţilor. Ciobanu a precizat că tinerii însurăţei care nu au un loc de muncă sunt nu doar şomerii, ci şi studenţii care decid să-şi unească destinele înainte de a-şi finaliza studiile.

Din datele Stării Civile, cea mai aglomerată lună din 2010, ca număr de căsătorii încheiate, a fost iulie, cu 70 de certificate de căsătorie eliberate, fiind înregistrate chiar şi 22 de ceremonii într-o singură sâmbătă. Pe locul doi ar fi luna septembrie când s-au oficiat 61 de căsătorii. „În aprilie s-au încheiat cele mai puţine acte de căsătorie, doar 26, din cauza Postului Paştelui”, a precizat Carmen Ciobanu.

Americani şi indieni au spus „da”, la Giurgiu
„Printre cetăţenii străini care s-au prezentat în faţa ofiţerului de Stare Civilă din municipiul Giurgiu, au fost, în anul 2010, un cetăţean american din statul Illinois şi unul indian din localitatea Miani. Ambii s-au căsătorit în vară, în luna iunie”, a spus Carmen Ciobanu. Ea a menţionat că în acest an, până în prezent, au fost oficiate aproximativ 15 căsătorii mixte, de giurgiuveni cu cetăţeni străini, iar printre cei veniţi de departe pentru a-şi găsi perechea la Giurgiu, s-au aflat şi turci şi evrei şi francezi.

„În toate cazurile acestor căsătorii mixte, cuplurile au părăsit România. Mulţi au făcut, însă, nuntă în Giurgiu, respectând tradiţiile româneşti. Chiar şi la penitenciar s-au înregistrat în medie vreo 12 căsătorii, anul acesta, ca şi anul trecut, ceea ce dovedeşte, încă o dată, că dragostea trece peste tot felul de obstacole. Chiar şi vârstnicii trec pe la Starea Civilă, vârsta medie fiind de 55 de ani”, a mai spus Carmen Ciobanu.


Divorţurile, cu 30% mai multe decât înainte de ‘89
Pe de altă parte, am aflat de la Starea Civilă că numărul divorţurilor de anul acesta este aproape jumătate din numărul căsătoriilor. 120 de giurgiuveni s-au despărţit din 1 ianuarie şi până în prezent. „Acest număr este comparabil cu cel de anul trecut. Totuşi, faţă de anul 2000, ele sunt cu 15% mai numeroase şi cu 30% mai multe decât înainte de ‘89”, a mai spus Ciobanu.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite