Tinerii giurgiuveni se bat pentru şcolile de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniforma de poliţist continuă să aibă „lipici” la publicul tânăr. În mai puţin de-o săptămână de la deschiderea perioadei de înscrieri pentru cei care doresc să urmeze o formă de învăţământ în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, numărul candidaţilor giurgiuveni depăşeşte 40.

În acest an s-au scos la concurs 1.050 de locuri. Studiile universitare pot fi urmate la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti (250 de locuri), în timp ce pentru studiile postliceale există oferta Şcolii de Agenţi de Poliţie de la Câmpina (650 de locuri) şi Cluj-Napoca (150 de locuri).

„Până acum s-au înscris cam 40 de tineri. Majoritatea au depus câte două dosare, atât pentru Academia de Poliţie cât şi pentru Şcolile de Agenţi” a declarat inspectorul principal Constantin Panait, cel care se ocupă de informarea şi recrutarea tinerilor.

Dintre cei înscrişi, o treime sunt fete, iar 20% au încercat să urmeze o carieră în poliţie şi în anii precedenţi.

Între tradiţia de familie şi dorinţa personală

Motivele pentru care tinerii îşi doresc să urmeze o carieră de poliţist? Dorinţele copilăriei, curiozitatea sau tradiţia în familie reprezintă majoritatea argumentelor aduse de tineri.

 „Îmi doresc să fiu poliţistă de când eram mică. Optez pentru Academie” declară Geanina (19 ani) elevă la „Nicolae Cartojan”. Tânăra susţine că se pregăteşte intens. Face meditaţii la istorie şi limba română de la începutul anului, iar până acum a cheltuit aproximativ 2.000 de lei.

La biroul de recrutare trebuie depus un dosar compus dintr-o cerere de înscriere, copii legalizate pentru diplomă de bacalaureat sau adeverinţă eliberată de liceu, foaie matricolă şi certificat de naştere dar şi o fişă medicală. Costurile totale ale unui astfel de dosar se apropie de 250 de lei.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite