Teodora Gabriela Ciulică – „tenismena-minune” de la CSM Giurgiu
0Este una dintre sportivele cu cel mai mare potenţial din judeţ, specialiştii din lumea sportivă prevăzându-i o carieră frumoasă deşi a luat contact cu tenisul de masă de-abia la opt ani.
Dragostea pentru sport i-a fost insuflată de familie, părinţii considerând că mişcarea este primordială în dezvoltarea fizică a unui copil. „Tata a făcut judo şi lupte în tinereţe, dar la nivel de amator. De asemenea şi Andrei, fratele meu, a practicat judoul, însă tot pentru puţin timp. Pot spune că sunt singura care a luat sportul mai în serios” zâmbeşte Teodora, care susţine că a fost luată de mână de tatăl său şi dusă la una dintre cele două săli de sport din complexul „Marin Anastasovici”.
„Eram curioasă să văd cum este şi am fost de acord să merg după ce s-a făcut un fel de selecţie la şcoală. La început am fost dezamăgită pentru că în sală, noi, începătorii, ne-am simţit marginalizaţi, uitându-ne doar la cei mai mari cum se antrenează” povesteşte Teodora care pentru moment a abandonat ideea de a se mai întoarce la acest sport. Întâmplarea a făcut ca Mirela Ciobanu, cea care se ocupa de secţia de tenis de masă a CSM Giurgiu, să intre în magazinul familiei Ciulică şi să o cunoască pe Teodora.
„A doua zi am ajuns la sală. Eram printre ultimii veniţi. Nu ştiam nici măcar regulile de joc” afirmă tânăra care timp de 8 luni a fost iniţiată în tainele acestui sport. „Am făcut foarte multe antrenamente. La început erau momente în care vroiam să mă las. Eram nervoasă şi plângeam pentru că pierdeam mai mereu” îşi aminteşte Teodora care spune că familia a fost cea care a sprijinit-o tot timpul, îndemnând-o să continue. Nu a abandonat lupta şi a început să prindă încredere în forţele proprii.
Cochetează cu lotul naţional
La primul concurs la care a participat a ocupat locul III, ulterior făcând senzaţie nu numai pe plan local şi zonal ci şi la nivel naţional. La „Paleta de Argint”, competiţie care s-a disputat la Slatina, echipa feminină a CSM-ului, din care a făcut parte şi Teodora, a ocupat locul II pe ţară. În aceeaşi formulă fetele antrenoarei Mirela Ciobanu au cucerit tot medaliile de argint la Campionatul Naţional de la Buzău, acolo unde Teodora a făcut o figură frumoasă şi la individual, ocupând locul III. Rezultatele bune de la club au adus-o în circuitul echipei naţionale, fiind cooptată într-un stagiu de pregătire alături de colega de antrenament şi prietena ei, Denisa Chireceanu.
Anul trecut, Teodora a trecut la o grupă de vârstă superioară (11-13 ani), pe lângă concursurile naţionale participând şi la două evenimente sportive din afara ţării: Croaţia şi Serbia. „La Zagreb am obţinut medalie de argint făcând pereche cu Adina Diaconu de la Slatina, iar la Novi Sad am luat bronz la individual. Au fost două turnee puternice din care am avut multe de învăţat” spune Teodora care luna trecută s-a întors de la o competiţie din Ungaria. Pentru 2011, tânăra îşi doreşte să fie sănătoasă şi să aibă o evoluţie cât mai bună în concursuri.
NĂSCUTĂ: 31 august 1999, Giurgiu
STUDII: Elevă în clasa a V-a la şcoala „Mihai Eminescu” din municipiu
FAMILIE: Are un frate mai mare, Andrei, în vârstă de 15 ani
CE-I PLACE: Teodora se declară o fire sociabilă, căreia îi place să se joace cu ceilalţi copii de vârsta ei. „Ador ciocolata şi îmi place să cânt în timpul liber” zâmbeşte tânăra care este la curent şi cu tehnologia, folosind calculatorul pentru comunicarea cu prietenii dar şi pentru... counter-strike.
CE NU-I PLACE: „Nu îmi place să mi se facă poze pentru că mi se pare că nu ies deloc bine în ele” afirmă mica tenismenă care susţine totodată că nu îi place nici izolarea. „Sunt pretenţioasă când vine vorba de mâncare. Caşcavalul pur şi simplu nu îl suport” mai spune ea.
ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:
Poţi să ne spui câţi bani ai câştigat de când faci tenis de masă?
Păi cred că s-au strâns cam 300 de lei. Mie îmi convine pentru că pot să îi cheltui cum doresc. Oricum la tenis nu mă duc pentru bani, nici nu cred că ai cum să te îmbogăţeşti din asta.
Cum te descurci cu şcoala?
Am note foarte bune şi vreau să menţin acest nivel. Tata a spus că voi face tenis de masă atât timp cât mă voi ţine de şcoală. Nu vreau să îl dezamăgesc şi nici să rămân fără tenis. Materiile mele preferate sunt matematica, muzica şi educaţia fizică.