Teatru de păpuşi, în premieră la Teatrul Valah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua stagiune a Teatrului Valah Giurgiu debutează în acest an cu o premieră, „Prâslea cel voinic şi merele de aur”, o adaptare inedită  după Petre Ispirescu, personajele fiind păpuşi manevrate din spate de actriţele Georgeta Antoniu şi Mihaela Olar.

„Ne-am gândit să le facem o bucurie tuturor copiilor atât din oraş dar şi din judeţ. Până acum teatrul nu a mai pus în scenă teatru de păpuşi şi suntem convinşi că va fi un succes. Vrem să bucurăm toţi micuţii”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Mircea M. Ionescu, directorul Teatrului Valah.

Încasări-record cu „D-ale carnavalului”

Noul an vine cu proiecte măreţe şi pentru „Cafeneaua Artiştilor”, ianugurată la sfârşitul anului trecut, în prezent existând deja solicitări pentru concerte de cafenea, manifestăndu-şi interesul Ilie Stoian şi Mircea Bodolan, interpreţi ai genului. În premieră la Giurgiu, pe 31 ianuarie, vor fi prezenţi membrii Clubului Dramaturgilor ai Uniunii Scriitorilor, într-un spectacol-lectură.
„Ne-am propus proiecte pentru tineri şi de accea am şi creat această cafenea. Vrem să-i atragem către teatru şi viaţa culturală în general”, a mai spus directorul teatrului.
Tot tinerii au fost cei care în proporţie de 70% au mers la piesele de teatru puse în scenă de actorii giurgiuveni şi naţionali.
„D-ale Carnavalului”, piesa de teatru care le-a avut în distribuţie pe Adriana Trandafir şi Magda Catone a fost cea care s-a jucat cu casa închisă la primele două reprezentaţii. Încasări record pentru Teatrul Valah a adus în prima stagiune a anului trecut piesa „Duelul” de unde s-au încasat peste 4.200 lei.
Nici una dintre piesele puse în scenă de actorii teatrului Valah nu a fost suspendată în 2010,spectacolele fiind jucate fie cu sala plină sau cu peste 50% din locuri ocupate.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite