Taloanele de călătorie pentru pensionari vor fi distribuite luna aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum, pensionarii giurgiuveni au fost nevoiţi să scoată bani de buzunare pentru biletele de tren, în condiţiile în care au avut nevoie de plecare în prima lună a acestui an.

Acest lucru se întâmplă deoarece legitimaţiile de tip card care ar fi trebuit să fie distribuite pensionarilor încă de la 1 ianuarie, au fost considerate prea scumpe pentru bugetul de stat.

Directorul executiv adjunct al Casei Judeţene de Pensii Giurgiu, Ion Olaru, declara, pentru Adevărul, că nu s-au distribuit, până acum, biletele de călătorie pentru pensionarii giurgiuveni, deoarece nu s-a reuşit finalizarea procedurilor de stabilire a modului de utilizare, a modelului şi a datelor ce vor fi înscrise în legitimaţiile de călătorie tip card.

„Prin adoptarea Ordonanţei de Guvern 8/2011 modalitatea de emitere şi transmitere a documentelor de călătorie acordate pensionarilor a fost modificată.

Astfel, urma ca fiecărui pensionar urma să îi fie eliberată o legitimaţie de transport de tip card, personalizată cu numele şi codul numeric personal al fiecărui beneficiar.

Deoarece nu s-au finalizat procedurile de stabilire a modului de utilizare, a modelului şi datelor ce urmau a fi înscrise în legitimaţii, operatorii economici nu au implementat dotările necesare utilizării”, declară Ion Olaru.

În aceste condiţii, s-a decis reluarea procedurii utilizate până acum, aspect care a impus noi demersuri pentru emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea transmiterii acestora.

Taloanele de călătorie vor fi distribuite odată cu drepturile de pensie aferente lunii februarie.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite