Tabără la Zărneşti pentru adulţii cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

38 de tineri cu handicap neuropsihic aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  Giurgiu au plecat  într-o tabără socială de la Zărneşti, judeţul Braşov, până pe 22 septembrie 2011.

Este pentru a doua oară când persoanele cu handicap găzduite în locuinţele protejate din municipiul Giurgiu au posibilitatea de a merge  la munte, după ce, în anul 2009, au  fost la Buşteni cu sprijinul Organizaţiei Comber din Irlanda.
Invitaţia de participare a tinerilor în tabăra  de la Zărneşti a fost adresată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu de către Organizaţia Naţională Cercetaşii României, filiala Brasov.
Adulţii primesc gratuit cazare şi masă şi vor fi incluşi în activităţi educative, recreative şi de divertisment, transportul fiind asigurat de organizaţia Comber.
”Pentru tinerii care  sunt  găzduiţi în locuinţele protejate, oportunitatea de a merge în tabără reprezintă o mare bucurie.Cu toţii  sunt entuziasmaţi pentru că vor putea să  se bucure de frumuseţea naturii, să desfaşoare activităţi în aer liber  şi să socializeze” a declarat Ionela Pârlog, sef serviciu Locuinţe Protejate din cadrul DGASPC Giurgiu.
Tabăra pentru copii si tineri de la Zărneşti reprezintă principala investiţie a proiectului ”Tineri pentru o lume mai bună” şi are ca scop oferirea de activităţi integrate de informare, consiliere, formare, reintegrare socială, de educaţie  non-formală, de divertisment şi recreere.

    


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite