Sute de joburi puse la bătaie în judeţul Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de giurgiuveni aflaţi în căutarea unui loc de muncă au participat astăzi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Giurgiu la hotelul „Vlaşca” din municipiu.

Cele aproape 70 de firme aflate în căutare de personal, au pus la bătaie peste 400 de locuri de muncă din cele mai diverse domenii. De la mecanici auto şi brutari, până la inspectori de asigurări, coafeze şi recepţioneri la hotel.

Deşi „târgul de joburi” a fost deschis încă de la ora 9.00, mulţi dintre oameni au aşteptaţi câteva ore în faţa uşilor. Pentru a preveni îmbulzeala, agenţii de pază au format un cordon la intrare, permiţând accesul numai după oamenii aflaţi înăuntru părăseau incinta printr-o poartă secundară.

image

Din cauza lipsei de spaţiu şi meselor prea puţine, oamenii au completat CV-uri şi alte formulare pe unde au apucat. Pereţii, spatele prietenilor şi chiar podeaua au fost tot atât de multe soluţii.

Şomer după 36 de ani de muncă
Unul dintre sutele de giurgiuveni aflaţi astăzi în căutarea unui loc de muncă a fost şi Nicolae, un bărbat de 56 de ani. Acesta susţine că de doi ani este „abonat” la toate acţiunile AJOFM-ului.

„Din 2009 tot încerc să îmi găsesc un loc de muncă. Şomajul l-am terminat de mult, singura sursă de venit din familie este adusă de soţia mea. Suntem la limita supravieţuirii” povesteşte Nicolae.

Giurgiuveanul spune că a lucrat timp de 36 de ani în construcţii şi ca electrician, însă nu s-ar da în lături de la orice altă muncă brută. „Sunt de la ora 9.00 aici însă de-abia după două ore am reuşit să intru. Am depus câteva CV-uri, nu numai în domeniile pe care le-am practicat. Nu îmi e frică de muncă. Mă bag şi la o agenţie de pază, pot să dau şi la sapă, însă este foarte greu pentru că angajatorii nu caută persoane în vârstă” explică bărbatul.

image

Nicolae a depus mai multe CV-uri în speranţa că îşi va găsi un loc de muncă

Acesta spune că ediţia de anul trecut i-a lăsat un gust amar după ce a luat proba de electrician impusă de o firmă care îl selectase în prealabil. „Au zis că sunt prea bătrân şi că nu au nevoie de serviciile mele. Nu înţeleg atunci pentru ce m-au chemat la probă” afirmă bărbatul care spune că îşi doreşte un loc de muncă stabil şi un salariu de 700 de lei.

Conform reprezentanţilor AJOFM, în judeţul Giurgiu există aproximativ 6.500 de şomeri, la 31 martie 2011 rata şomajului fiind de 6,84%.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite