Sute de giurgiuveni au ieşit în stradă şi cer demisia prefectului Robert Cristoi după contestarea unei hotărâri a CJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele au început la ora 14.00, în faţa Prefecturii
Protestele au început la ora 14.00, în faţa Prefecturii

Aproximativ 500 de persoane au protestat luni, 27 februarie, în faţa Prefecturii Giurgiu, faţă de decizia prefectului Robert Cristoi de a cere în instanţă anularea hotărârii Consiliului Judeţean privind aprobarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli.

Majoritatea celor care au ieşit luni în stradă au fost angajaţi ai Consiliului Judeţean sau ai insituţiilor aflate în subordinea acestuia. Au fost prezenţi la protest, printre alţii, angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă, ai Teatrului „Tudor Vianu”, Bibliotecii Judeţene şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Oamenii nu s-au mulţumit doar să ceară demisia lui Robert Cristoi, scandările ulterioare vizându-l şi pe preşedintele Traian Băsescu.

Protestatarii au cerut demisia prefectului şi a lui Traian Băsescu

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

Protestul de luni a picat ca o mănuşă pentru reprezentanţii USL, care nu au ezitat să facă, pe faţă, campanie electorală pentru candidatura comună PNL-PSD la preşedinţia consiliului judeţean şi primăria municipiului Giurgiu.

Prefectul acuzat că ia decizii la comanda liderului PDL
„Este un gest de inconştienţă şi de disperare. Am făcut memoriu la primul ministru şi la Ministerul de Finanţe pentru că situaţia este foarte gravă. Toate proiectele Consiliului Judeţean sunt în pericol, inclusiv cele care au finanţare europeană” a declarat Dumitru Beianu, preşedintele CJ Giurgiu.

Acesta susţine că peste 2.000 de oameni sunt afectaţi de acţiunea Instituţiei Prefectului.

Mult mai acid a fost vicepreşedintele CJ Giurgiu, Tudorel Ţone, cel care a spus că decizia de anulare a hotărârii aparţine de fapt liderului PDL Giurgiu, Marin Anton, iar prefectul Robert Cristoi a fost doar executantul ordinului.

Protestatarii au cerut demisia prefectului şi a lui Traian Băsescu

CLICK PE IMAGINI PENTRU MAI MULTE POZE

„Ce strigă acum oamenii, este perfect adevărat. Să le fie ruşine că au lăsat 1.000 de oameni fără salarii, copiii din centrele de plasament şi bătrânii fără mâncare şi medicamente. Această acţiune este opera lui Marin Anton iar Robert Cristoi a dat dovadă de slugărnicie. Dacă era bărbat, ieşea acum în faţa oamenilor” a spus Tudorel Ţone.

„Filmul” scandalului
Prefectul judeţului Giurgiu, Robert Cristoi, a solicitat Tribunalului Giurgiu, luni, 20 februarie, anularea hotărârii Consiliului Judeţean Giurgiu privind aprobarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli.

Acesta a publicat pe site-ul instituţiei un comunicat prin care şi-a justificat gestul, susţinând că hotărârea CJG prezintă opt nereguli, acestea putând fi consultate AICI

Gestul prefectului a afectat activitatea Consiliului Judeţean şi a instituţiilor subordonate acestuia, angajaţii neputând intra în posesia salariilor iar proiectele aflate în desfăşurare şi achiziţiile au fost suspendate.

Interesant este faptul că după patru zile, mai exact pe 24 februarie, prefectul Robert Cristoi a înaintat Tribunalului Giurgiu o cerere de restrângere a acţiunii de anulare a hotărârii Consiliului Judeţean.

Conform aceluiaşi comunicat, prefectul susţine că acţiunea sa nu va afecta, printre altele, susţinerea sistemului de protecţie a copilului, finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap, programul „cornul şi laptele” din şcoli ori susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap.

Referitor la cererea ulterioară de restrângere a acţiunii de anulare elaborată tot de prefectul judeţului Giurgiu, Dumitru Beianu spune că a încercat la sfârşitul săptămânii trecute să ia legătura cu Robert Cristoi însă acesta nu i-a răspuns la telefon.
„Nu ne-a informat în mod oficial despre această nouă cerere. Am vrut să discut cu dânsul, să îl conving să renunţe la toată această acţiune însă nu mi-a răspuns la telefon” a spus Dumitru Beianu.

Tribunalul Giurgiu va da miercuri, 29 februarie, o hotărâre în urma căreia va fi stabilită data procesului.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite