Ştefan Zamfir a fost condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a fost îngropat în cimitirul „Sfântul Haralambie” din municipiu în această după-amiază. Pentru că şi-a luat viaţa, Ştefan Zamfir nu a beneficiat de o slujbă de pomenire în biserică ci doar de una la groapă. Corpul neînsufleţit al adolescentului a fost depus aseară la capela bisericii "Eroilor" acolo unde prietenii şi colegii au adus flori şi au aprins lumânări.

Zeci de giurgiuveni au ţinut să îl conducă astăzi pe ultimul drum pe Ştefan Zamfir, elevul de la liceul „Ion Maiorescu” care a fost găsit spânzurat în urmă cu două zile.
Familia şi colegii lui Ştefan sunt încă în stare de şoc. Nimeni nu înţelege de ce tânărul a recurs la acest gest extrem. Nicolae Zamfir, fratele bunicului lui Ştefan,  spune că până la sosirea raportului complet de la Institutul Naţional de Medicină Legală refuză să accepte că nepotul său s-a sinucis. „Aveam toată baza în el. Chiar dacă locuiesc la Bucureşti, mi-am păstrat şi casa de la ţară. El îşi petrecea fiecare vacanţă la bunici şi ne întâlneam acolo de multe ori. Era foarte săritor, era singurul care mă întreba de sănătate. Niciodată nu a dat de înţeles că are probleme. Aşteptăm şi noi rezultatele. Cine ştie ce s-a întâmplat, cu cine s-a întâlnit...” a spus ruda băiatului.
Inspectorul General Adjunct al  IŞJ Giurgiu, prof. dr. Marin Tudor, a declarat astăzi pentru „Adevărul de Seară” că instituţia pe care o reprezintă va demara o anchetă la nivelul Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” (CNIM) şi al Cabinetului Judeţean deResurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE). Inspectorii vor să afle dacă într-adevăr Ştefan Zamfir avea probleme la liceu şi dacă CJRAE ar fi trebuit să îl consilieze.

60 de elevi primesc consiliere
Reprezentantul Inspectoratului Şcolar a subliniat faptul că în incinta Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” funcţionează atât CJRAE cât şi un Centru Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică (CJAP), unde îşi desfăşoară activitatea câte un specialist şi că este de datoria acestora să se implice în consilierea tinerilor. Directorul CJRAE Giurgiu, psih. Valerica Miftode, spune că instituţia pe care o reprezintă se implică în fiecare an în activităţi de consiliere psihopedagogică pentru elevi şi cadre didactice chiar dacă la „Ion Maiorescu” nu există un cabinet propriu şi un psiholog angajat. „La începutul fiecărui an şcolar le cerem profesorilor şi tinerilor să ne semnaleze aceste cazuri. Până acum nu ne-a solicitat decât trei diriginţi. Printre aceştia nu se numără din păcate şi dirigintele de la clasa a XI-a D” a declarat aceasta. Psihologul susţine că în acest moment, la CJRAE şi CJAP, aproximativ 60 de elevi frecventează orele de consiliere. Aceasta subliniază faptul că a colaborat foarte bine cu fosta conducere a liceului şi că actualmente nu se mai întâmplă acelaşi lucru. „Mă deranjează că se spune că nu ne implicăm. Dau numai un exemplu: anul trecut, după celălalt caz de sinucidere am organizat o şedinţă cu părinţii în care am atras atenţia şi am încercat să îi responsabilizăm şi mai mult, să se intereseze şi să comunice cu copiii lor” spune aceasta.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite