Staţii moderne de epurare a apei în Bolintin Vale şi Mihăileşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două staţii de epurare au costat 14,8 milioane de lei (foto arhivă)
Cele două staţii de epurare au costat 14,8 milioane de lei (foto arhivă)

SC Apa Service, operatorul de apă şi canalizare din Giurgiu, a anunţat că lucrările privind construirea staţiilor de epurare din oraşele Bolintin Vale şi Mihăileşti au fost finalizate. Acestea fac parte dintr-un proiect cu o valoare de 14,8 milioane de lei privind extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Giurgiu.

Construcţia celor două staţii de epurare compacte au fost demarate la începutul anului 2010, după ce, pe 18 noiembrie 2009, SC Apa Service a semnat cu antreprenorul Alpine BAU GmbH contractul de lucrări.

Staţiile de epurare din Bolintin Vale şi Mihăileşti au incluse câte o treaptă de epurare mecanică respectiv biologică, fiind cuplate într-o staţie compactă modulată. Aceasta include şi tratarea nămolului prin stabilizare.

De asemenea, ele includ câte o linie de tratare finală a nămolului care cuprinde instalaţii de deshidratare mecanică a acestuia şi câte o zonă de stocare.

Reprezentanţii SC Apa Service susţin că investiţia contribuie la îmbunătăţirea eficienţei serviciilor publice de apă, îmbnătăţirea calităţii cursurilor de apă şi îmbunătăţirea gradului de gospodărire a nămolurilor provenite de la staţiile de epurare a apelor uzate.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite