Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu va avea în premieră tomograf şi RMN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ani de aşteptare, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu urmează să fie dotat cu un computer tomograf performant, cu un aparat de Rezonanţă Magneto-Nucleară, patru mese de operaţie moderne şi un aparat Roentgen pentru sala de operaţii a secţiei traumatologie-ortopedie.

„Valoarea totală a investiţiei, a cărei licitaţii a fost deja lansată pe SEAP, este de 2,2 milioane euro, iar suma va fi în totalitate suportată de Consiliul Judeţean, din fonduri proprii”, declară Mihai Petre, managerul SJU.
Dotarea cu aparatul computer tomograf era vitală pentru spitalul judeţean, în condiţiile în care se doreşte rămânerea în gradul de clasificare III, în care este încadrat în acest moment.
Aparatura ar putea ajunge în dotarea spitalului cel mai târziu peste două luni, la finalizarea procedeelor de achiziţie.
Pe lângă aparatura modernă, la SJU Giurgiu se continuă seria modernizărilor. După ani buni în care nu s-a făcut nicio modernizare, au demarat lucrările de modernizare ale clădirii spitalului vechi. Totodată, sunt aproape de finalizare lucrările la secţia boli infecţioase, ce va funcţiona în clădirea fostului Centru de Zi, dar şi ale unui laboator de anatomo-patologie modern. De asemenea, după mai mult de cinci ani în care Giurgiu a fost privat de un cabinet stomatologic în regim de urgenţă, un astfel de cabinet va funcţiona în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite