Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu poate rămâne fără medicamente la jumătatea lunii viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu, dr. Mihai Petre, a declarat pentru „Adevărul” că în urma blocării bugetului Consiliului Judeţean, instituţia pe care o conduce mai are medicamente doar pentru două săptămâni.

„Este o situaţie care ne afectează în mod direct pentru că bugetul SJU este parte integrantă din cel al Consiliului Judeţean, instituţia căreia ne subordonăm” a spus Mihai Petre.

Acesta susţine că toate lucrările de modernizare şi igienizare, aflate în plină desfăşurare încă de anul trecut, au fost suspendate din cauza blocării bugetului. În plus, spitalul se poate alege cu penalizări  deoarece trebuie să achite, lunar, 180.000 de lei pentru două achiziţii făcute recent.

„A trebuit să facem un credit pentru a cumpăra un un computer tomograf şi un aparat RMN pentru spital. Trebuie să plătim lunar 180.000 de lei pentru aceste două aparate deoarece sunt luate în leasing” a mai spus Mihai Petre.
Referitor la desfăşurarea propriu-zisă a activităţii, managerul SJU afirmă că aceasta este îngreunată din cauza deciziei Instituţiei Prefectului de atacare în contencios a hotărârii CJ.

„Noi am funcţionat până acum pe acte adiţionale. În momentul în care trebuie să faci achiziţii publice nu le poţi face pe acte adiţionale. Dacă în două săptămâni nu se soluţionează această probleme, spitalul rămâne fără medicamente” a încheiat Mihai Petre.

Mai mulţi angajaţi ai SJU Giurgiu au protestat luni, 27 februarie, alături de câteva sute de persoane, în faţa Instituţiei Prefectului faţă de blocarea în contencios a hotărârii Consiliului Judeţean Giurgiu privind aprobarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite