Şomerii giurgiuveni, nemulţumiţi de oferta locurilor de muncă. La deschiderea mini bursei, doar 10 din cei 31 de angajatori care şi-au anunţat participarea au fost prezenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare lună, Agenţia Judeţeană de Ocuparea a Forţei de Muncă(AJOFM) organizează întâlniri cu angajatorii pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Oferta a fost una săracă pentru şomerii giurgiuveni, doar 143 de locuri de muncă fiind puse la bătaie, cele mai multe pentru sudori, lăcătuşi şi agenţi de pază.
Giurgiuvenii au venit optimişti la mini bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM, dar odată ce au văzut oferta au ieşit nemulţumiţi şi îngânduraţi. Cei trecuţi de vârsta de 45 de ani spun că încearcă de luni bune să-şi găsească un loc de muncă însă nimeni nu mai dă doi bani pe cei trecuţi de prima tinereţe.
„De trei luni tot vin la acest tip de burse. Am fost şi la cea mare, organizată în primăvară şi degeaba. Le-am dus CV-uri, le-am lăsat numere de telefon însă când aud că am 58 de ani, pa şi la revedere. Păi noi ce facem în cazul ăsta? Noi nu mai mâncăm, nu ne mai îmbrăcăm? Dacă eşti bun în ceea ce faci, de ce se ţine cont numai de vârstă?” a declarat pentru „Adevărul de Seară” Ilie Marin. Măcelar de meserie, bărbatul a schimbat mai multe joburi pentru a putea să supravieţuiască: dulgher, paznic şi muncitor necalificat. Din 2008 spune că nu mai are nicio sursă de venit.

Angajatorii n-au fost punctuali

31 de angajatori şi-au anunţat prezenţa la mini bursă însă la ora 9.00 doar 10 erau prezenţi, prezentându-le giurgiuvenilor oferta. Din cele 143 de locuri de muncă puse la bătaie, cele mai multe sunt pentru sudori, lăcătuşi, muncitori necalificaţi, dar nici măcar un loc pentru absolvenţii de studii superioare.
Dintre cei care au venit să-şi încerce norocul au fost în cea mai mare parte giurgiuveni trecuţi de prima tinereţe care s-au văzut şomeri după valurile de disponibilizări începute încă de anul trecut.
La fel de nemulţumit a fost şi Valeriu care la 56 de ani se confruntă cu aceeaşi problemă: vârsta înaintată reprezintă o problemă la angajare. Omul a ajuns să aibă trei recalificări şi cu toate acestea nu îşi găseşte un loc de muncă. „Nu există niciun plan pentru a-i ajuta pe cei care au o anumită vârstă şi care nu sunt angajaţi pe acest motiv. Sunt şomer în plată după ce am fost paznic în sistemul bugetar. Am trei calificări: operator chimist, agent de pază şi instalator. Nu se uită nici naiba la noi ăştia peste 50 de ani” afirmă Valeriu care afirmă că doreşte că ar accepta un job chiar dacă nu ar fi foarte bine plătit. „Nu mai pun problema banilor în faţă, mă interesează vechimea pentru că mai am puţin şi ies la pensie”.





Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite