Află cât costă echiparea de iarnă a maşinilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai ieftin cauciuc de iarnă costă 160 de lei
Cel mai ieftin cauciuc de iarnă costă 160 de lei

Cele mai multe magazine de piese auto din municipiu sunt situate pe bulevardul CFR. Majoritatea angajaţilor acestora afirmă că vânzările la accesoriile de iarnă au crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu aproximativ 10%.

Motivul acestei creşteri sensibile are o explicaţie „legală”. Guvernanţii au intenţionat să îi oblige pe toţi şoferii să îşi echipeze maşinile pentru iarnă. Ulterior au revenit asupra deciziei, însă o parte a conducătorilor auto cumpăraseră deja.
Un alt motiv pentru care şoferii se arată interesaţi de echiparea pentru sezonul rece este legat de informaţiile care dau ca sigură o iarnă grea.

Cu Loganul ieşi mai ieftin
„A fost nebunia aceea cu legea, dar nici acum nu ne plângem de vânzări. Şoferii vin şi îşi achiziţionează cauciucuri pentru iarnă. Majoritatea iau câte două” afirmă unul dintre comercianţi care susţine că foarte mare succes au cauciucurile de Dacie. „Cauciuciucurile pentru Logan şi Papuc merg cel mai bine. La fel şi pentru Matiz” mai spune acesta. Explicaţia este dată un alt comerciant. „Giurgiuveanul cumpără cauciucuri pentru Logan pentru că sunt cele mai ieftine şi mulţi au asemenea maşini. Preţurile încep de la 160 de lei, deci patru cauciucuri te scot sub 700 de lei” spune acesta. Pentru maşinile străine, cele mai căutate cauciucuri pentru iarnă sunt cele de Volkswagen şi Audi, preţul lor începând de la 250 de lei.
Există totuşi şi firme de piese auto pentru care sezonul a început mai prost decât cel de anul trecut. „Dacă trei zile vând câteva cauciucuri, iar după aceea nu mai vând nimic înseamnă că îmi merge bine? Nu mai are lumea bani” ne-a mai spus un alt comerciant.

Antigelul „la putere”
Şoferii giurgiuveni nu sunt interesaţi numai de cauciucurile de iarnă. Comercianţii spun că cel mai vândut produs în sezonul rece rămâne antigelul. Cel mai ieftin din oraş costă 7 lei, însă în funcţie de firma care îl produce preţul acestuia poate „sări” de 20 de lei. Foarte căutate au început să fie şi soluţiile pentru dezgheţarea parbrizului sau a yalelor dar şi răzuitoarele pentru geamuri şi oglinzi, toate acestea costând, în medie, 15 lei.
Comercianţii susţin că un alt accesoriu nelipsit pe timp de iarnă, lanţul pentru cauciuc, nu este căutat încă. „Şoferii nu s-au confruntat deocamdată cu poleiul şi cu gheaţa. La prima ninsoare sunt convins că vor veni” afirmă un vânzător. În acest moment, în magazinele de profil, o pereche de lanţuri costă între 70 şi 85 de lei.

„Am cumpărat un cauciuc pentru Skoda pentru că atât mi-a permis bugetul. Am dat pe el 270 de lei. Mai am nevoie de unul singur ca să trec cu bine de iarna asta” (Gelu Oprea – 42 ani)


Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite