Slujbă la sediul Inspectoratului de Jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preoţii s-au rugat pentru sănătatea şi bunăstarea jandarmilor giurgiuveni
Preoţii s-au rugat pentru sănătatea şi bunăstarea jandarmilor giurgiuveni

Cu ocazia zilei Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, un sobor de preoţi de la „Biserica Eroilor” a oficiat astăzi o slujbă religioasă în clădirea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Giurgiu. Alegerea nu a fost întâmplătoare, cei doi arhangheli fiind din anul 1940 patronii spirituali ai Jandarmeriei Române.

Prim-adjunctul inspectorului şef, maior Nicolae Magercu, a subliniat similitudinile dintre trăsăturile celor doi arhangheli şi deviza Jandarmeriei Române („Lex et ordo” – „Lege şi ordine”).
„Dacă în fiecare an pe data de 3 aprilie se sărbătoreşte înfiinţarea Jandarmeriei Române, la 8 noiembrie marcăm o zi la fel de importantă: ziua patronilor spirituali ai Armei, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” a afirmat acesta.
Dacă Mihail reprezintă „legea” pe care o apăra cu sabia de foc, Gavril aminteşte de „ordine” datorită simbolului crinului. „Întreaga noastră activitate se desfăşoară pe aceste coordonate pentru că jandarmii veghează zi şi noapte la siguranţa cetăţenilor prin activităţile specifice pe care le desfăşoară” a mai spus Nicolae Magercu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite