Sistem de alertă în caz de curremure pentru regiunea transfrontalieră România-Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

6,5 milioane euro sunt investite în crearea unui sistem integrat de alarmare timpurie şi a unei reţele de comunicaţii. Proiectul „DACEA” are ca scop prevenirea dezastrelor provocate de cutremure în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria.

Conferinţa de presă pe tema proiectului a avut loc joi la Atenteul "Nicolae Bălănescu" din Giurgiu. Despre importanţa sistemului şi zonele seismice din România a vorbit inclusiv prof.dr. Gheorghe Mărmureanu, managerul proiectului.

Danube-Sistem de alertă în caz de cutremure pentru regiunea transfrontalieră România-Bulgaria (DACEA) este un proiect care are ca scop prevenirea dezastrelor provocate de cutremure şi este realizat în şapte judeţe din România (Giurgiu, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Călăraşi, Constanţa) şi opt districte din Bulgaria (Vidin, Montana, Vraca, Pleven, Veliko Târnovo, Ruse, Razgrad, Silistra şi Dobric).

Proiectul este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi cofinanţat din fonduri naţionale prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului iar valoarea investiţiei se ridică la 6,5 milioane euro.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite