Singurul centru de cazare pentru solicitanţii de azil aflat la graniţa cu Bulgaria a fost inaugurat la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor au inaugurat ieri după-amiază, la Giurgiu, cel de-al şaselea centru de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil din ţară şi singurul de la graniţa cu Bulgaria. Noul centru va avea 27 de angajaţi şi o capacitate de cazare de 100 de locuri.

Centrul Regional pentru Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Giurgiu va funcţiona în clădirea fostei Şcoli de Marină Giurgiu.

Azilanţii vor avea la dispoziţie şapte dormitoare, un cabinet medical, o sală de mese, grupuri sanitare, o cameră dotată cu calculatoare conectate la internet şi chiar o sală pentru rugăciuni.

Centrul de la Giurgiu va avea 27 de angajaţi, aceştia provenind din structurile Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu şi Oficiului Român pentru Imigrări.

Conform reprezentanţilor Oficiul Român pentru Imigrări primii „chiriaşi” sunt aşteptaţi peste trei săptămâni.

În acest moment, gradul de ocupare al centrelor pentru solicitanţii de azil este de aproximativ 60%, cele mai mari probleme înregistrându-se la Timişoara acolo unde gradul de ocupabilitate este de 100%.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite