Şi ei pot ajuta. Asistaţii cu dizabilităţi din DGASPC au început Luna Curăţeniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 40 de persoane cu handicap neuropsihic, aflate în locuinţele protejate din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu au demarat, de câteva zile, activităţi specifice Lunii Curăţeniei, dând astfel un exemplu de implicae civică.

 Cei 40 participă la activităţi de salubrizare a parcurilor Mihai Viteazu, Elevilor şi Alei, precum şi a zonelor verzi situate în vecinătatea locuinţelor protejate care îi adăpostesc (strada Negru Vodă, strada Leandrului şi strada Acetilenei).

Totodată, 6 dintre beneficiarii locuinţelor protejate au venit în sprijinul Şcolii cu clasele I – VIII nr. 10 implicându-se, timp de o săptămână, în activităţile derulate de această unitate de învăţământ în Luna Curăţeniei.

Acesta este cel de-al patrulea an în care beneficiarii locuinţelor protejate se implică în astfel de acţiuni, între DGASPC şi şcoala menţionată existând un parteneriat de colaborare.

„Atât pe perioada vacanţelor, dar şi în timpul anului şcolar, elevii acestei unităţi de învăţământ desfăşoară, alături de beneficiarii noştri, acţiuni de socializare şi petrecere a timpului liber.

Alături de echipa de curăţenie a şcolii, beneficiarii au igienizat curtea şcolii şi au curăţat spaţiile verzi, pentru ei fiind o bucurie faptul că au putut veni în sprijinul copiilor”, a declarat, la finalul acţiunii, Ionela Pârlog, şef serviciu Locuinţe Protejate din cadrul DGASPC Giurgiu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite