Sfântul Nicolae a fost prăznuit şi la Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credincioşii s-au rugat pentru iertarea păcatelor şi pentru sănătate
Credincioşii s-au rugat pentru iertarea păcatelor şi pentru sănătate

Singurul lăcaş de cult din municipiul Giurgiu care poartă numele Sfântului Nicolae este situat în apropierea Parcului Alei. Schitul „Sfântul Nicolae” a fost luat astăzi cu asalt de zeci de credincioşi care au ascultat slujba oficiată de un sobor de preoţi.

Oamenii au venit să se roage pentru iertarea păcatelor sau pentru noroc şi prosperitate, Sfântul Nicolae fiind recunoscut drept un făcător de minuni. De la slujbă nu au lipsit copiii, cei care au primit din partea preoţilor binecuvântarea şi fiind totodată împărtăşiţi.

Protectorul copiilor
Sfântul pe care creştinii îl sărbătoresc astăzi a trăit în vremea împăratului Diocleţian, în jurul anului 300. A fost recunoscut pentru credinţa sa, pentru bunătate şi pentru faptul că a îndurat chinuri pentru că a îndrăznit să propovăduiască cuvântul lui Dumnezeu. Aruncat în temniţă alături de alţi credincioşi, a fost eliberat de împăratul Constantin cel Mare.
Este cunoscut ca protector al comercianţilor, al copiilor mici, al fetelor nemăritate şi al mireselor. De altfel, într-o legendă se spune că Sfântul ar fi ajutat trei fete sărace se mărite, aruncându-le pe horn câte un săculeţ cu aur.
Cultul popular al Sfântului datează din secolul XI în mai multe ţări creştine. În ţara noastră, se obişnuieşte ca în noaptea dinaintea sărbătorii, copiii să îţi pună cizmuliţele la geamuri, pentru ca Moş Nicolae să le aducă daruri. Dacă nu au fost cuminţi, copiii primesc nuieluşe.
“Am venit să mă rog pentru iertarea păcatelor. Soţul meu este bolnav şi doar o minune îl mai poate salva. Am încredere că într-o asemenea zi sfântă, rugile îmi vor fi ascultate” a spus Ioana Berbec, una dintre persoanele prezente astăzi la slujbă.
De la slujbă nu au lipsit nici copiii. Mai cuminţi decât de obicei, aceştia au ascultat cântecele bisericeşti şi s-au închinat la îndemnul părinţilor. “Este un copil cuminte drept dovadă cadourile primite în ghetuţe în această dimineaţă. Am venit să îl împărtăşesc ca să fie ferit de boli tot restul anului viitor” ne-a spus una dintre mămicile prezente astăzi la Schitul “Sfântul Nicolae”.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite