VIDEO/FOTO Universitatea Cluj eliminată de Astra II Giurgiu din Cupa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Budescu (nr. 15) a marcat singurul gol al meciului
Constantin Budescu (nr. 15) a marcat singurul gol al meciului

Astra II Giurgiu s-a calificat astăzi în „optimile” Cupei României, eliminând echipa de primă ligă Universitatea Cluj (scor 1-0, după prelungiri). Unicul gol al partidei a fost marcat în minutul 108 de atacantul Constantin Budescu.

Meci nebun la malul Dunării acolo unde formaţia locală Astra II Giurgiu a reuşit să elimine în „şaisprezecimile” Cupei României pe Universitatea Cluj, formaţie care avea drept obiectiv câştigarea competiţiei.

Partida a avut nevoie de prelungiri, unicul gol fiind marcat de Constantin Budescu după un şut la colţul lung din interiorul careului.

Click pentru a vedea o fotogalerie de la Astra II - "U" Cluj

Clujenii au fost nemulţumiţi de organizarea gazdelor

Este pentru prima oară în istoria fotbalului giurgiuvean când o echipă din judeţ a reuşit să pătrundă în „optimile” Cupei României, precedentele nouă încercări soldându-se cu eşecuri pe linie.

Tribunele arenei „Marin Anastasovici” au fost aproape pline, peste 2.000 de spectatori venind să încurajeze echipa giurgiuveană. La meci au asistat, printre alţii, omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul impresar Ioan Becali.

Încă din primele minute de joc ardelenii au fost luaţi prin surprindere de atitudinea jucătorilor gazdă care şi-au creat cu lejeritate ocazii de gol.

Ritm alert, ocazii multe
Tigoianu (minutul 18) a deschis seria marilor ratări, şutând din interiorul careului în Matache după o combinaţie în viteză cu Fonseca.
De partea cealaltă, fostul stelist Laurenţiu Marinescu a executat aproape perfect o lovitură liberă de la aproximativ 18 metri, mingea lovind stâlpul din dreapta al porţii apărate de Gavrilaş (minutul 25).

În minutul 44, giurgiuvenii au irosit o nouă ocazie uriaşă, fundaşul central Prunescu reluând aiurea din câţiva metri după un corner executat de pe partea dreaptă.

Actul secund a început tot cu gazdele în atac, Budescu remarcându-l din nou pe Matache (minutul 48). Universitatea replică cinci minute mai târziu prin Grozav care se precipită în careu deşi îl avea în faţă numai pe portarul Gavrilaş.

B. Rusu (62, luft din câţiva metri), Vădrariu (74, şut „peste” după o centrare în forţă a lui C. Gheorghe) pentru gazde respectiv Grozav (77, şut în Gavrilaş) au fost ocaziile unui meci care a avut nevoie de prelungiri pentru stabilirea unei câştigătoare.

Singurul gol al partidei a venit în cea de-a doua repriză de prelungiri, în minutul 108, Constantin Budescu, jucătorul trimis la Giurgiu de la prima echipă a celor de la FC Astra învingându-l pe Matache cu un şut la colţul lung după un contraatac nimicitor al gazdelor.

Un maidanez, „talisman” pentru giurgiuveni
Intrarea unui câine pe terenul de joc a stârnit rumoare în tribune şi furie pe banca tehnică a clujenilor.

Patrupedul a fost convins cu greu să iasă de pe teren de jucătorii ardeleni, numai că a revenit pentru scurt timp în careul oaspeţilor jocul nefiind întrerupt de arbitrul Gabriel Baboia.

ASTRA II GIURGIU: Gavrilaş – C. Gheorghe, Şanţmare, Prunescu, S. Constantin – William, Ologu, Ochia (cpt.)(51 V. Dinu), Tigoianu (65 Vădrariu) – Budescu, Fonseca (51 B. Rusu). Antrenor: Imilian ŞERBĂNICĂ
UNIVERSITATEA CLUJ: Matache – Unguruşan, Szilagy (cpt.), Pele, Grecu – Voican (65 Bazzi), Balde, Marinescu (68 Păcurar) – Grozav, Tony, Morar (85 Machado). Antrenor: Ionuţ BADEA

Vezi mai jos declaraţii şi imagini de la partidă (inclusiv golul calificării marcat de Budescu)

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite