Senatorul Cezar Măgureanu suspectat de evaziune fiscală alături de ginere şi cinci comisari ai Gărzii Financiare Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Măgureanu (stânga) a participat de curând la conferinţa extraordinară a PSD Giurgiu
Cezar Măgureanu (stânga) a participat de curând la conferinţa extraordinară a PSD Giurgiu

Senatorul giurgiuvean Cezar Măgureanu (56 de ani) este implicat într-un scandal de proporţii. Numele său apare într-un dosar al DIICOT privind evaziunea fiscală. Alături de senatorul PSD este menţionat şi numele ginerelui său, Sorin Găzdac, numele a cinci comisari ai Gărzii Financiare Giurgiu, a unui angajat al Direcţiei Judeţene de Finanţe precum şi cel al lui Octavian Grecu, liderul clanului "Butoane".

UPDATE, ora 10.25: Senatorul Cezar Măgureanu a declarat că nu este implicat în reţeaua de evaziune fiscală şi că de-abia astăzi a aflat despre dosar.

„Nu am nici un fel de implicare. Eu nu am făcut contrabandă. Am primit citaţie, mă voi prezenta fără nici un fel de problemă. Astăzi am aflat de dosar, nu ştiam nimic până acum. Nu am primit nici un semnal. Nu cunoşteam absolut nimic", a spus senatorul.

Acesta a mai spus că ginerele său, Sorin Găzdac, ştia că este verificat de DIICOT şi că întotdeauna i-a spus să-şi plătească datoriile la stat.

"Ginerele ştia că este verificat de DIICOT. I-am zis să-şi plătească datoriile la stat. Fiica mea este însărcinată în şase luni, trebuie să am grijă de ea... (...) ceea ce se întâmplă este ruşinos. Suntem o familie serioasă, ne-am văzut de treburile noastre", a declarat Măgureanu.

---------------

La aproape un an după ce presa a dezvăluit legăturile sale cu lumea interlopă din Giurgiu, Cezar Măgureanu iese din nou la rampă, de această dată într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt implicate peste 100 de persoane.

Conform unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), numele lui Cezar Măgureanu apare din cauza firmei Vega Trade Comodities din Giurgiu aparţinând soţilor Sorin şi Raluca Găzdac, ginerele respectiv fiica senatorului PSD.

Această firmă, alături de alte trei societăţi din Ilfov şi Bucureşti, se aflau în centrul tranzacţiilor comerciale intracomunitare cu zahăr, un circuit de evaziune fiscală complex care în perioada 2010-2012 a adus prejudicii la bugetul de stat de peste 100 de milioane de euro.

DIICOT, Garda Financiară şi ANAF au colaborat pentru anihilarea acestei reţele, mai multe efective de jandarmi efectuând 256 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea. Aproximativ 125 de persoane vor fi audiate în acest dosar.

Conform DIICT, în Giurgiu, reţeaua era controlată de Octavian Grecu, zis "Butoane", iar activitatea a fost sprijinită de şase angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice şi Gărzii Financiare Giurgiu. Este vorba despre Elena Năipeanu (DGFP), George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zăbavă, Stelian Sebe şi Mihăiţă Penciu (toţi cinci comisari în cadrul GF Giurgiu).

Giurgiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite