Şefii judeţului Giurgiu consultă cetăţenii despre regionalizare. Pe 17 iulie, giurgiuvenii vor ieşi la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni din Giurgiu s-au reunit în şedinţă extraordinară, la sfârşitul săptămânii trecute, ca să voteze dacă se va organiza sau nu referendum pentru consultarea cetăţenilor cu privire la desfiinţarea judeţului Giurgiu, dar şi data la care giurgiuvenii ar urma să iasă la urne.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate, doar consilierii judeţeni reprezentanţi ai PD-L au fost absenţi de la şedinţă. Astfel, pe 17 iulie giurgiuvenii vor fi chemaţi să-şi exprime opţiunea. Oamenii vor trebui să răspundă prin da sau nu la întrebarea „Sunteţi de acord cu desfiinţarea judeţului Giurgiu?”.

Preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu, Dumitru Beianu este optimist şi spune că giurgiuvenii nu vor fi de acord cu desfiinţarea judeţului lor.
„Nu cred că giurgiuvenii vor desfiinţarea judeţului lor şi dacă oamenii se declară împotrivă, conform articolului 13 din Legea 3/2000, desfiinţarea limitelor administrative ale judeţului va fi imposibilă, indiferent de ce se întâmplă la nivel naţional. Noi avem dreptul să ne stabilim singuri viitorul judeţului Giurgiu”, a spus Dumitru Beianu.

CITEŞTE ŞI: Teleormăneni, veniţi la vot dacă vreţi să vă păstraţi judeţul!

Decizia, contestată imediat de prefect

Un alt susţinător al referendumului şi opozant înverşunat al regionalizării este şi consilierul judeţean, Ion Gaghii(PNL).
„Cred că votul giurgiuvenilor va conta enorm. Sunt convins că nu vor fi de acord nu numai giurgiuveni cu această reîmpărţire ci şi toţi românii inclusiv cei din judeţele în care PDL are puterea dar şi maghiarii”, a spus consilierul giurgiuvean.
Hotărârea consilierilor a fost atacată în contencios administrativ de prefectul judeţului Giurgiu, Robert Cristoi.
„Am depus o întâmpinare la Tribunalul Giurgiu prin care cer anularea hotărârii de consiliu. Delimitarea judeţului nu se poate lua prin iniţiative la nivel local ci de preşedintele ţării. Am atacat şi faptul că această hotărâre a fost luată printr-o şedinţă extraordinară”, a spus Robert Cristoi.
Referendumul ar putea scoate din bugetul judeţului Giurgiu, aproximativ 500.000 de lei, potrivit preşedintelui CJ, Dumitru Beianu.
La referendumul privind parlamentul unicameral, din 22 noiembrie 2009, prezenţa la vot a fost de 55,99%, cei mai mulţi giurgiuveni exprimându-şi acordul.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite