Şcoala de vară a Palatului Copiilor Giurgiu a umplut timpul a 80 de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lansat la începutul vacanţei de vară 2011, în 9 instituţii partenere (Inspectoratul Şcolar Judeţean, Palatul Copiilor, Şcolile cu clasele I – VIII nr. 1, 6 şi 8, Şcoala cu clasele I – VIII „Anghel Mareş”  Gostinu, Căminul Cultural al Comunei Oinacu, Asociaţia de Tineret „Ion Vinea” Giurgiu şi Primăria Comunei Oinacu), proiectul „Şcoala de vară 2011” a reunit 80 de copii.

În cadrul proiectului, s-a urmărit, în primul rând, organizarea timpului liber al celor 80 de elevi din clasele I – VII participanţi la acţiune, încurajându-i în acest mod să dea frâu liber creativităţii şi imaginaţiei, şi, totodată, îndemnându-i la învăţare prin joacă.

Printre activităţile derulate în cele trei luni de vacanţă s-au numărat desene şi pictură pe diverse materiale, sub denumirea „Copilărie în culori”, desene pe monitor, cu teme de protecţie a naturii, excursii, stimularea lecturii, prin prezentarea interactivă a unor cărţi pentru copii, cântece şi dansuri populare, mici meşteşuguri şi chiar o şezătoare, care a încheiat, pe 14 septembrie, Şcoala de vară 2011.

Printre cele mai gustate momente de cei mici au fost activităţile sportive, derulate în parcul din imediata apropiere a Palatului Copiilor, dar şi plimbarea pe malul Dunării, pe mica plajă amenajată în imediata apropiere a comunei Oinacu. Nici activităţile de ecologizare a comunei Oinacu nu au trecut neobservate de cei mici, cantitatea mare de deşeuri strânse din spaţiile verzi din comună demonstrând că, în cei mici, zac deja ecologiştii de mâine.

„Cel mai probabil, vom continua asemenea activităţi şi în vacanţele viitoare, datorită succesului deosebit pe care l-a avut ediţia de anul acesta”, declarau, la scurt timp după încheierea proiectului, reprezentanţi ai Palatului Copiilor Giurgiu.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite