Şcoala „Mihai Eminescu” pledează pentru un viitor verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Pavel, Cosmin Iatan, Cristian Gavrilă şi Eduard Tănase, elevi în clasa a III-a C, au montat astăzi, în curtea şcolii, mai multe căsuţe în care vrăbiuţele să se adăpostească de frig şi să-şi creeze cuib. Cei patru băieţi fac parte din Echipa Verde, alături de alţi 21 de copii, inclusă în proiectul naţional, „Şcoli pentru un viitor verde”.

Cele 30 de căsuţe pentru vrăbiuţe, montate de elevii Şcolii Generale numărul 4 în pomii din curtea şcolii, dar şi în parcul Alei şi pădurea Bălănoaiei, au fost realizate cu ajutorul părinţilor, care au contribuit cu materiale, dar şi la construirea lor.
„Realizarea acestor căsuţe, este modul nostru de a ne arăta grija pentru vietăţile naturii. Dacă nu le-am fi montat acum, când e iarnă şi foarte frig, nu şi-ar mai fi arătat utilitatea maximă”, a spus pentru „Adevărul de Seară”, Elena Vulcan, coordonatorul proiectului.
Activitatea nu este însă una singulară, ea fiind inclusă într-un proiect naţional care a pus pe treabă nu doar elevii, dar şi trei cadre didactice care se ocupă de gestionarea proiectului. „Lupta” se duce în competiţia „Şcoli pentru un viitor verde”, unde scopul final este obţinerea steagului verde, dar şi a titlului de şcoală ecologică.

Educaţie pentru colectarea selectivă a gunoaielor

Ca să câştige, şcoala mai are de urmat alte patru etape stricte, pentru care au obligaţia să facă dovezi clare, de la realizarea unui colţ verde, pentru informarea tuturor elevilor în legătură cu probleme locale sau globale ale mediului, curăţarea parcului din apropierea şcolii, strângerea gunoiului, săparea pământului,plantarea de arbori şi flori, dar şi colectarea selectivă a deşeurilor.
„Vom strânge de la hârtie, deşeuri din aluminiu de tip doză, pet-uri, iar la finalul lunii mai, acestea vor fi livrate centrelor specializate pentru colectare. Banii pe care îi vom strânge vor rîmâne la şcoală şi îi vom folosi în scopuri educaticve sau recreative”, a mai spus, cadrul didactic, Elena Vulcan.
Ca să se încadreze în toate cerinţele concursului, şcoala trebuie să facă, de asemenea, acţiuni concrete de economisire şi consum inteligent în comunitate al resurselor consumabile: apă, curent electric şi hârtie reciclată.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite