Scăpaţi de căldură la ştrand şi în parc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandul municipal, parcurile Alei şi Mihai Viteazul, sunt doar trei dintre locurile în care poţi să te răcoreşti şi să fugi din calea caniculei. „Vânează” parcurile pentru că acolo vei găsi punctele de prim ajutor când temperaturile vor sări de 40 de grade Celsius şi ia cu tine loţiune de plajă cu factor de protecţie ridicat dacă ai de gând să te bronzezi la plaja veche sau „groapa de cenuşă”.

Meteorologii au prognozat o vară fierbinte din punct de vedere al temperaturilor aşa că e util să ţii cont de câteva sfaturi ca să nu fii afectat de căldură.

Ca să scapi de zonele arzătoare din oraş poţi să-ţi îndrepţi paşii spre parcul Alei, vechi de aproape 200 de ani, situat în centrul oraşului. Vechea Grădină Alei a fost contruită în 1833 şi este printre primele grădini publice din Muntenia.

Încărcat de istorie, parcul Alei, aşa cum se numeşte astăzi, mai păstrează şi acum elemente din vechea structură şi continuă să fie refugiul tinerilor îndrăgostiţi, bătrânilor şi giurgiuvenilor de orice vârstă. Tot aici se află şi monumentul Armatei Franceze a Dunării, ridicat în 1919 după eliberarea oraşului de francezi.

“Este locul în care merg de obicei vara. E răcoros, iar eu pentru că am probleme cu inima îmi face foarte bines ă stau la umbră. Sunt atâtea bănci unde să stai, poţi să te răcoreşti”, spune Elisa Stan, o giurgiuveancă de 45 de ani.

Aici, poţi să te odihneşti la umbra stejarilor şi castanilor vechi de zeci de ani şi te răcoreşti la una dintre cişmelele amplasate pe aleile sale. Te bucuri de răcoare şi dacă alegi să te opreşti preţ de câteva minute în parcul Mihai Viteazul, acolo unde municipalitatea a repus în funcţiune fântâna arteziană.
Dacă vrei să stai să te bronzezi şi să te răcoreşti în acelaşi timp, ştrandul municipal este singurul loc unde poţi face acest lucru.

În incinta ştrandului se găsesc trei bazine de mărimi diferite: o piscină, un bazin pentru copii şi aşa-zisul bazin mare. Adâncimea acestora variază între 0,6 şi 2,5 metri. De asemenea există aproximativ 700 de şezlonguri, 6 duşuri, umbreluţe şi un bar.

Îmbracă-te în culori deschise
Medicii giurgiuveni recomandă să alegeţi îmbrăcămintea deschisă la culoare, din in şi nicidecum din materiale sintetice pentru că acestea trag căldura. Purtaţi ochelari de soare, dar procuraţi-i de la magazinele specializate şi folosiţi loţiunile de plajă cu factor de protecţie ridicat.

De asemenea, dacă aveţi de gând să mergeţi să vă bronzaţi în locuri neamenajate precum plaja veche sau “groapa de cenuşă” evitaţi cât mai mult scăldatul în Dunăre. Apa murdară vă poate îmbolnăvi de diferite ciuperci, exeme sau chiar boli interne grave.

“ Cei care merg în locuri neamenajate şi se scaldă oriunde pot să ia diferite ciuperci, pot să facă infecţii bacteriene, veruci (negi), infecţii virale cutanate, alergii din cauza anumitor substanţe deversate în apă, dar şi conjunctivite sau boli interne grave”, a spus medicul drmatolog Alina Chiosea.

De asemenea, în această perioadă, din cauza soarelui excesiv, sunt frecvente exemele solare, iar medicii specialişti recomandă utilizarea unor crème cu factor de protecţie 30 sau 50 plus pentru cei cu o piele sensibilă.



 


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite