Zeci de asistaţi social din Clejani ameninţă că vin la Giurgiu să-şi caute dreptatea după ce au primit mai puţini bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de giurgiuveni care beneficiază de ajutor social s-au trezit că pe luna august au primit cu până la 80% mai puţini bani decât li se cuveneau. De vină se pare că este serverul central al Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale care s-a defectat.

Mai multe primării din judeţ au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Giurgiu că persoanele beneficiare ale ajutorului social au primit mai puţini bani decât lunile trecute.

Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată în comuna Clejani, acolo unde conform primarului Florin Nidelea peste 100 de asistaţi sociali au primit cu până la 80% mai puţini bani decât li s-ar fi cuvenit.

Dacă AJPS susţine că eroarea nu a fost una umană ci de sistem, edilul din Clejani acuză instituţia de incompetenţă şi rea-voinţă.

„Au venit peste mine în primărie şi aproape că m-au luat luat de guler. Am reuşit cu greu să îi fac să se potolească. Cred că la mijloc este vorba de incompetenţă, nu este normal să ai o angajată de 60 de ani care să introducă datele în calculator. Avem 12 persoane care n-au primit de trei luni ajutor social” spune Florin Nidelea care subliniază faptul că este dispus să îi urce pe oameni în microbuze şi să îi aducă la Giurgiu pentru a protesta în faţa Prefecturii şi a AJPS. „Dacă până marţi nu se rezolvă situaţia sunt dispus să pun la dispoziţia asistaţilor social microbuze şi să îi aduc la Giurgiu. Este inadmisibil ce se întâmplă. Oamenii au muncit şi nu şi-au primit banii” a mai spus Nidelea.

Banii vor intra în buzunarul asistaţilor social până pe 29 august
În replică, directorul AJPS Giurgiu, Laurenţiu Ionescu, spune că numărul real al beneficiarilor de ajutor social din Clejani este de aproximativ 40 de persoane şi că cele 12 persoane la care se referă primarul din Clejani au dosarele greşite.

 „Eroarea nu a venit de la angajaţii AJPS Giurgiu ci a sistemului central. Judeţele intră separat în sistem. Probabil că în acel moment a avut loc o cădere a serverului. Noi am început să facem plăţile de pe 22 august, însă de-abia ieri am aflat despre această problemă. În Clejani au fost 40 de persoane afectate de această eroare. Cât despre cele 12 persoane de care spune domnul primar, ele au fost completate greşit de cei de la Clejani” spune Laurenţiu Ionescu.

Acesta susţine că problema a fost remediată şi a dat asigurări că oamenii îşi vor primi restul de bani până pe 29 august.

„Toată lumea care a fost afectată de această cădere a serverului îşi va primi banii care li se cuvin. Nu era cazul să se facă atâta tevatură la Clejani. Nu a fost numai comuna Clejani afectată, au fost mai multe. Cum ceilalţi au înţeles, trebuia să înţeleagă şi cei din Clejani” a spus Laurenţiu Ionescu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite