SOLIDARITATE Donaţii-record pentru micuţa Miruna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei zile de la demararea celei mai mari campanii umanitare din Giurgiu,  familia Prodan are deja peste 18.000 de euro.

Miruna Prodan, o fetiţă din Giurgiu în vârstă de 3 ani şi jumătate, are nevoie de 50.000 de euro pentru a fi operată la o clinică din Germania. Fetiţa a fost diagnosticată cu tumoră intracraniană, şi riscă să rămână paralizată dacă nu se operează urgent.

Familia Prodan a reuşit să strângă din economiile proprii doar 6.000 de euro, sumă insuficientă pentru a acoperi costul intervenţiei chirurgicale. Un prim sprijin a venit săptămâna trecută din partea unei fundaţii giurgiuvene care a oferit părinţilor Mirunei 10.000 de euro.

În plus, cu sprijinul unei echipe de voluntari, au fost montate urne în mai multe magazine din oraş şi au fost distribuite 5.000 de flyere. Mai mult, 40 de tineri prezintă cazul micuţei în municipiu. Tinerii merg prin oraş având la ei câte o urnă în care oamenii pot lăsa orice sumă pentru Miruna.

Zeci de milioane de la giurgiuveni

În doar câteva zile, de la giurgiuveni s-au strâns în urnele fixe peste 2.000 de euro.  „Am reuşit să instalăm opt urne fixe în supermarketuri şi în alte magazine, dar şi la grădiniţa numărul 1 cu program prelungit, acolo unde învaţă fetiţa. Au fost şi firme mari care ne-au refuzat, invocând faptul că politica nu le permite să accepte asemenea urne. Oricum, noi nu suntem supăraţi pe nimeni şi toţi cei care pot să ne ajute să o facă”, ne spune mama Mirunei, Leontina Prodan.

Au fost organizate acţiuni de strângere de fonduri la slujbele ţinute în bisericile din Giurgiu, şi chiar în şcoli. „Am fost impresionată cum oameni simpli au dat din puţinul lor cât au putut pentru a-mi ajuta fetiţa. Nu există până acum vreo donaţie făcută de vreun anonim”, mai spune femeia.
În Campania umanitară pentru salvarea vieţii Mirunei Prodan s-au implicat toate instituţiile media din Giurgiu.

Operaţia, amânată de două ori

Operaţia Mirunei a fost programată de două ori până acum, însă din lipsa banilor, intervenţia nu a putut fi realizată. Fetiţa şi părinţii acesteia ar trebui să plece spre clinica din Hanovra, Germania, pe 25 octombrie. Această nouă programare este ultima şansă a Mirunei pentru o viaţă normală.


Are nevoie de ajutor!

Cei care doresc să o sprijine pe Miruna, pot face donaţii în următoarele conturi:
RO05BPOS19007061243RON01 – BANCPOST SUCURSALA GIURGIU
RO37BPOS19007061243EUR01 – BANCPOST SUCURSALA GIURGIU
Titular conturi: Prodan Leontina (Tel. 0762651528)


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite