SMURD-ul giurgiuvean a salvat viaţa unei gravide în travaliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la ora 10,55, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a fost solicitat să intervină pentru a prelua o tânără în vârstă de 19 ani, căreia îi venise sorocul să nască.

Tânăra se afla în localitatea Novaci, iar ambulanţa care a preluat iniţial cazul (ambulanţă din localitatea Mogoşeşti) a rămas blocată în comuna Adunaţii Copăceni.

„În condiţiile date, singura posibilitate ca gravida să primească ajutor medical calificat a fost ca salvatorii din echipajul medical integrat format din paramedici ISU şi jandarmi, dislocat la Mihăileşti, să ajungă la gravidă”, declara, pentru Adevărul, lt. Gabriela Olexiuc, purtător de cuvânt al ISU Giurgiu.

Echipajul a mers pe jos până la caz, înfruntând condiţiile meteo, transportând apoi pe targă femeia gravidă pe o distanţă de 2 kilometri, până într-un punct de unde a putut fi preluată de către echipajul SMURD Ghimpaţi.

Gravida a fost transportată la Spitalul Universitar Bucureşti, unde urmează să nască, acum aflându-se în afara oricărui pericol.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite