SCANDAL Primarul din Iepureşti, atacat cu sticle incendiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Păunescu îi acuză pe consilierii PDL de acest "atac"
Primarul Păunescu îi acuză pe consilierii PDL de acest "atac"

Persoane necunoscute au aruncat azi-noapte sticle incendiare pe terasa casei lui Gheorghe Păunescu şi sub maşina acestuia. Din fericire, nu s-a declanşat niciun incendiu, întrucât copiii primarului au apucat să scape de sticle înainte ca flăcările să-i cuprinda casa şi autoturismul. Păunescu a chemat Poliţia, iar oamenii legii cercetează acest caz.

Incidentul a avut loc azi-noapte în jurul orei 24.00, aflăm de la fiul primarului din Iepureşti, Adrian Păunescu( consilier local al PSD). El a spus astăzi că este a doua oară când se încearcă “intimidarea” tatălui său în acest mod, şi crede că este vorba despre o răfuială politică.

“ Prima dată s-a întâmplat în 2008, casa a fost atacată de nişte persoane. S-a ajuns foarte departe cu bătălia aceasta politică. Aseară, i-au aruncat sticle incendiare pe terasa casei şi sub maşină. Norocul lor este că la ora aia nu dormeau şi n-a apucat să ia nimic foc. În casă era şi un copil de 4 ani”, a spus Păunescu astăzi, în plină şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean.

La rândul său, primarul din Iepureşti, Gheorghe Păunescu, a declarat în această dimineaţă pentru “ Adevărul de Seară” că ar şti cine sunt vinovaţii, respectiv unii dintre consilierii PDL ai Consiliului local Iepureşti. El menţionează că nu are probe, însă se gândeşte să facă o plângere penală împotriva lor.


 “ Ştiu cine sunt, sunt 100% sigur, nu am însă dovezi, dar mă consult cu un avocat şi măcar ca suspecţi să-i cheme la detectorul de minciuni”, a zis edilul.

“Ardeam ca şobolanii”

Primarul Păunescu ne-a mai spus că norocul lui a fost aseară că băieţii lui nu dormeau. “ Ca şobolanii ardeam, pentru că eu dormeam, dacă eram singur muream. Luase foc terasa, dar copiii au reuşit să stingă incendiul. Am primit ameninţări încă de când am ieşit primar, în 2008”.

Păunescu ne-a mai zis că oamenii legii i-ar fi spus că ar fi găsit urme care duc către casa unui vecin. “Eu nu cred, eu spun că este răfuială politică. În sat pe mine lumea mă iubeşte. Cei care fac aceste gesturi să se gândească la faptul că în casa mea este şi un copilaş de numai 4 ani”, a precizat primarul.

Consilierii PDL neagă tot

Pe de altă parte, unul dintre consilierii PDL din Iepureşti, Cornel Andrei, neagă orice acuzaţie adusă aleşilor locali pe care îi reprezintă şi a declarat pentru “Adevărul de Seară” că în opinia sa, de fapt ar fi vorba despre o reglare de conturi din cauza unei datorii sau din cauza unei relaţii sentimentale. “Orice conflicte ar fi între noi, nu am putea să facem aşa ceva. Avem şi noi copii, mergem la biserică. Eu cred că este o reglare de conturi şi nu are legătură cu politica. Ori e vorba despre bani, sau e o chestie sentimentală, că dacă te duci cu femeia altuia poţi să păţeşti şi aşa ceva”, a declarat Cornel Andrei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Giurgiu, comisar şef Mirela Gheţa, ne-a declarat că o sticlă din cele aruncate a fost ridicată pentru expertiză. “ Aseară s-a primit un apel pe 112, a fost depusă o plângere de fiul primarului din Iepureşti. În urma deplasării poliţiştilor, o sticlă a fost ridicată pentru analize. Se continuă cercetările pentru depistarea eventualilor autori”, a zis Gheţa.

Bătăi şi ameninţări la Primăria Iepureşti

Tensiunile de la Iepureşti au început imediat după alegerile locale din 2008. Consiliul local al comunei menţionate este format din consilieri PDL şi PSD, într-un număr egal, astfel încât aproape niciun proiect de hotărâre nu a reuşit să treacă în ultima perioadă, nicio formaţiune ne având majoritate. “ Nu au vrut consilierii PDL să aprobe indemnizaţia de căldură, nici ajutoarele sociale şi nici rectificări ale bugetului. Mâine, o să merg la noul prefect( Robert Cristoi, n.r.) să îi expun şi acestuia situaţia de la noi”, a mai spus Păunescu.

Cel mai recent scandal la Primăria Iepureşti a fost în octombrie anul trecut, când primarul şi viceprimarul s-au agresat fizic, vicele acuzându-l pe Păunescu de faptul că l-ar fi dat cu capul de un geam.

De asemenea, la începutul anului trecut, Consiliul local Iepureşti a fost la un pas de a fi dizolvat pentru că aleşii nu reuşiseră să se întrunească în trei şedinţe consecutiv mai bine de un an de zile.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite