S-au găsit locuri la grădiniţă pentru toţi prichindeii din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 6.600 de copiii giurgiuveni încep grădiniţa peste două zile

Toţi copiii giurgiuveni, cu vârste între 3 şi 7 ani, ai căror părinţi i-au înscris la grădiniţă, vor putea începe cursurile de luni, 13 septembrie. Educatoarele din Giurgiu se încumetă şi anul acesta să lucreze cu mai mulţi copii odată, doar pentru ca niciun micuţ să nu rămână pe dinafară. În mod normal, la o grupă de preşcolari ar trebui să fie maximum 15 micuţi, dar dascălii învaţă să se descurce şi cu peste 25 de copii.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Georgeta Stănescu, a declarat că în 2010 au fost înscrişi la cele 165 de grădiniţe din judeţ, aproape 6.600 de preşcolari. „6.591 de copii s-au înscris la grădiniţă. Este un număr comparativ cu cel de anul trecut, aşadar nu ne ridică probleme la şcolarizare”, spune Stănescu.
Pe de altă parte, potrivit IŞJ, în anul şcolar ce se pregăteşte să înceapă, vor fi 132 de grupe pregătitoare la grădiniţă. Se estimează că vor fi 2.640 de preşcolari „în ultimul an”.
Aglomeraţie mare va fi la grădiniţele cu program prelungit, mai spune Georgeta Stănescu. „Cele mai asaltate sunt grădiniţele cu program prelungit, iar unele grădiniţe vor fi mai aglomerate decât altele, întrucât foarte mulţi părinţi preferă unităţile de învăţământ din apropierea serviciului, şi nu a casei lor”, precizează purtătorul de cuvânt al IŞJ Giurgiu.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite