S-au chinuit şapte ore să scoată TIR-ul din muzeu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autotrenul a lovit muzeul din Călugăreni luni seara
Autotrenul a lovit muzeul din Călugăreni luni seara

De şapte ore a fost nevoie pentru a elibera TIR-ul care a intrat luni seară în clădirea care adăposteşte Muzeul din localitatea giurgiuveană Călugăreni. Operaţiunile au debutat ieri în jurul orei 14.00 şi au constat mai întâi în stabilizarea plafonului clădirii cu scânduri groase din lemn pentru ca acesta să nu se prăbuşească.

La ora 17.30 o macara şi un utilaj de mare tonaj au început scoaterea TIR-ului, „misiunea” îndeplinindu-se cu succes la ora 21.00. „S-a muncit din greu la scoaterea TIR-ului. Din fericire tavanul nu s-a prăbuşit însă zidurile interioare au luat-o într-o parte şi au apărut o grămadă de crăpături în toată clădirea” a declarat pentru „Adevărul de Seară” Marin Voinea, primarul din Călugăreni care a dat ordin pentru sigilarea locului cu plase din sârmă.

Clădirea avariată este monument istoric
Acesta susţine că daunele vor fi suportate în totalitate de către firma de transport pe care este înregistrat TIR-ul, evaluarea urmând să aibă loc astăzi. „Vor veni nişte persoane de la firma de asigurări şi vor evalua pagubele. Ne-au spus că banii vor fi livraţi cam într-o lună” spune Voinea care susţine că paguba ar fi de ordinul zecilor de mii de lei.
Clădirea care adăposteşte astăzi Muzeul din Călugăreni se află pe lista monumentelor istorice, fiind construită în anul 1890. Reparaţiile la aceasta vor putea începe de-abia după evaluările unui reprezentant al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional. Marin Voinea a dat asigurări că până în vară clădirea va fi din nou dată în folosinţă.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite