S-a redeschis ştrandul din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre puţinele locuri de distracţie ale giurgiuvenilor din perioada estivală şi-a deschis porţile săptămâna trecută. Ca în fiecare an, ştrandul situat în apropierea Portului va avea concurenţă acerbă din partea locurilor neamenajate dar... gratuite.

Ştrandul a fost preluat în urmă cu zece ani de către afaceristul bucureştean Nicolae Nedelia, fiind concesionat pe o perioadă de 49 de ani. Omul spune că a investit până acum 600.000 de euro în reamenajarea acestuia.

Cea mai importantă investiţie a avut loc anul trecut, atunci când a fost implementat sistemul de filtrare şi clorare a apei.

„Instalaţia m-a costat 250.000 de euro. Asigură filtrarea apei în permanenţă, menţinând în acelaşi timp PH-ul şi clorul la nivelul optim” spune Nicolae Nedelia care dă asigurări că apa din cele trei bazine este curată ca lacrima în fiecare zi.

Acesta susţine că nu se va opri aici cu investiţiile, fiind dispus să cheltuiască 200.000 de euro într-un club situat chiar la intrarea în ştrand.

Primarul vrea bilete mai ieftine pentru elevi

În ciuda investiţiilor, majoritatea giurgiuvenilor preferă să se relaxeze în locurile neamenajate din apropierea Dunării sau a Canalului Plantelor. Motivul principal este legat de costuri şi de distanţă.

Nemulţumit de preţul biletelor de intrare în ştrand practicate anul trecut (15 lei intrarea generală) primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a declarat recent în cadrul unei conferinţe de presă că îi va propune lui Nicolae Nedelia să reducă preţul biletelor în cazul elevilor de la 5 la 15 lei. În opinia edilului, această măsură îi va determina pe tineri să renunţe la scăldatul în locuri neamenajate şi periculoase.

În replică, afaceristul susţine că preţul de intrare al biletelor nu va suferi modificări, urmând să coste şi în acest sezon 15 lei. Nicolae Nedelia spune că nu poate reduce preţul biletelor din cauza cheltuielilor, singurii care vor fi scutiţi de plata celor 15 lei fiind copiii de maxim 7 ani. „Domnul primar lucrează pe bani publici, eu lucrez pe banii mei. Am făcut nişte investiţii în amenajări, în şezlonguri sau în filtre. În plus cheltuielile sunt mari, înteţinerea ştrandului costă foarte mult” explică Nedelia.

Mulţumiţi de condiţii, nu şi de preţ

„De câţiva ani am început să merg mai des la ştrandul din oraş. Nu se compară el cu o plajă, dar ai posibilitatea să te bronzezi, să bei o bere şi să admiri fetele frumoase” declară Mircea Grama, un tânăr giurgiuvean care vine la ştrand împreună cu gaşca. „Stăm şi noi câteva ore şi ne mai răcorim, în special în week-end. Poate că ar mai trebui umblat puţin la preţ şi mărită capacitatea duşurilor. Când stăm mai prost cu banii, mergem să înotăm în Dunăre” completează giurgiuveanul.

În incinta ştrandului se găsesc trei bazine de mărimi diferite: o piscină, un bazin pentru copii şi aşa-zisul bazin mare. Adâncimea acestora variază între 0,6 şi 2,5 metri. De asemenea există aproximativ 700 de şezlonguri, 6 duşuri, umbreluţe şi un bar.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite