Românii şi bulgarii exploatează şansa aderării la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisiile pentru politică externă din Parlamentul României şi Bulgariei s-au întâlnit la Giurgiu şi Ruse, cu scopul de a realiza un schimb de opinii şi o coordonare a planurilor de acţiune parlamentară referitoare la aderarea celor două ţări la Spaţiul Schengen.

Întâlnirea a început ieri la Prefectura din Ruse şi a continuat la  Consiliul Judeţean Giurgiu unde s-a adoptat o Declaraţie comună româno-bulgară.
„Vom finaliza un proces foarte lung, vom întări încrederea în acţiunile noastre diplomatice şi dorim să transmitem un mesaj Europei că suntem apţi să parcurgem acest pas important, aderarea la Spaţiul Schengen” a spus preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din camera Deputaţilor, Attila Korodi.

Reprezentanţii Troika la Giurgiu

La manifestare au participat reprezentanţii ambasadelor ţărilor care formează Troika actuală a Consiliului Uniunii Europene, respectiv Ungaria, Belgia şi Spania, ambasadorul român şi bulgar din cele două ţări, precum şi oficialităţi locale din Giurgiu şi Ruse. „ Am trecut astăzi de două ori pe un pod, «Podul Prieteniei» şi cu ajutorul Prefecturii Ruse am reuşit să creăm «Spaţiul Schengen Giurgiu-Ruse». Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen va aduce din punct de vedere tehnic facilităţi pentru cele două oraşe” a afirmat prefectul judeţului Giurgiu, Robert Cristoi.  Acesta a mai precizat că speră ca factorii de decizie să aprecieze eforturile făcute de România şi Bulgaria şi să hotărească extinderea Spaţiului Schengen prin includerea celor două ţări.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite