România a ratat promovarea în elita atletismului european. „Giurgiuvencele” Viorica Ţigău şi Mihaela Nunu au urcat pe podium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de atletism a României a ratat la mustaţă revenirea în elita acestui sport după ce s-a clasat pe locul patru la Campionatul European de Atletism pe Echipe (Divizia I) desfăşurat între 18 şi 19 iunie la Izmir (Turcia).

Competiţia a fost câştigată de Turcia (care a acumulat 329 de puncte), urmată în clasament de Grecia (307,5 puncte) şi Norvegia (290 de puncte), cele trei ţări promovând în Superligă. Clasată pe poziţia a patra România a ratat promovarea pentru numai 7,5 puncte.

Ţara noastră a fost prezentă la toate disciplinele din concurs, printre atleţi regăsindu-se şi trei sportivi legitimaţi la cluburi giurgiuvene: Laurenţiu Popa şi Viorica Ţigău (ambii CSM Giurgiu) şi Mihaela Nunu (CS Atletic Giurgiu).

Dacă Laurenţiu Popa a terminat doar al şaptelea la proba de aruncare a greutăţii, Viorica Ţigău şi Mihaela Nunu au urcat pe podium.

Ţigău a câştigat proba de săritură în lungime (6,50 metri) în timp ce ştafeta de 4x400 de metri a României cu Mihaela Nunu în echipă s-a clasat a treia (3:33.96 minute). De asemenea, în afară de „lungime”, Viorica Ţigău a mai concurat şi la 100 de metri garduri însă a încheiat proba pe poziţia a şaptea.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite