După două decenii avem un nou ring de box

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valoarea ringului este de 50.000 lei
Valoarea ringului este de 50.000 lei

Clubul Sportiv Municipal(CSM) Giurgiu a primit ieri, tocmai din Cehia, un ring de box profesional, primul după mai bine de 20 ani. Ringul este agreat de Fereraţia Internaţională de box iar astăzi s-a început montarea componentelor acestuia.

Investiţia a devenit posibilă în urma aprobării unei finanţări din partea Agenţiei Naţionale pentru Tineret şi Sport(ANTS).Valoarea ringului de box este de 50.000 lei, banii venind din fondurile proprii ale ANTS.
„Este practic un cadou de Moş Crăciun pentru sportivii secţiei de box. Acest ring a întregit dotările pe care le aveam deja, saci de box, pălmare, echipamente. În acest fel, există perspective serioase de dezvoltare atât a secţiei de box a CSM Giurgiu, cât şi a sportului cu mânuşi în oraşul nostru”, a spus pentru “Adevărul de Seară”, Călin Ghinaciu, directorul CSM Giurgiu.

Aur pentru boxul giurgiuvean

Pentru că nu există o sală specială, ringul va fi amplasat în sala de atletism a CSM, de la stadionul Marin Anastasovici, existând posibilitatea de demontare a acestuia în cazul unor competiţii sportive de atletism.
Călin Ghinaciu spune că s-a gândit să propună autorităţilor locale un parteneriat pentru ca acestea din urmă să le pună la dispoziţie o sală pentru competiţii, iar CSM să vină cu dotările, mai ales că începând de anul viitor vor fi organizate la Giurgiu meciuri oficiale de box.
Secţia de box are în prezent 20 de sportivi iar evoluţia tinerilor giurgiuveni este rapidă. George Ciobanu, proaspăt campion naţional la juniori, a câştigat, la sfârşitul săptămânii trecute, Cupa Steaua la box, aducând la Giurgiu o nouă medalie de aur.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite