Restaurantul giurgiuvean preferat de vedete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurantul are şi vedere spre Dunăre
Restaurantul are şi vedere spre Dunăre

Situat chiar pe malul Dunării, restaurantul-simbol al Giurgiului rămâne un punct de atracţie pentru turişti şi nu numai. Inaugurat în anul 1970, „Perla” continuă să fascineze atât prin reţetele puse în practică de o armată de bucătari cât şi prin atmosfera discretă şi relaxantă.

Restaurantul a devenit punct de reper pentru cei care tranzitează vama din Giurgiu. „Vin foarte multe persoane din afara municipiului ca sa mănânce aici. Avem clienţi fideli din Bucureşti sau Piteşti care vin la noi cu regularitate” susţine Titi Ionescu. De asemenea, localul atrage şi străini, în cea mai mare parte bulgari şi italieni. Nu numai persoanele obişnuite frecventează restaurantul giurgiuvean ci şi o sumedenie de VIP-uri. Conform angajaţilor, la „Perla” au luat masa, de-a lungul timpului, o parte din membrii grupului „Divertis”, Mihai Constantinescu sau Bianca Drăguşanu.
Restaurantul este renumit pentru profilul pescăresc, 80% dintre reţete având la bază peştele. „Perla” dispune de 400 de locuri, 100 dintre acestea fiind dispuse pe-o terasă generoasă, închisă în sezonul rece.

Niciodată congelat
Conform bucătarilor de la „Perla”, preparatele din peşte care pot fi comandate în restaurant se împart în două categorii: bucătărie românească şi bucătărie mediteraneană. În prima categorie, la loc de cinste regăsim saramura de crap, borşul pescăresc, zacusca de peşte sau obleţeii prăjiţi în baie de ulei cu mămăliguţă şi mujdei. Preparatele mediteraneene se remarcă prin peştele specific şi fructele de mare care se regăsesc în tot meniul atât în gustări reci cât şi în gustări calde.
„Peştele este întotdeauna proaspăt. În proporţie de 80% acesta provine din Dunăre. Este vorba mai ales de crap, şalău şi somn. În perioada de prohibiţie apelăm la firme autorizate în acest sens” ne dezvăluie Titi Ionescu, unul dintre şefii de tură ai restaurantului. Un alt element important este acela că fructele de mare nu sunt congelate aşa cum se procedează în majoritatea cazurilor, de aceea gustul lor devine unul inconfundabil.
„Toate comenzile sunt onorate pe loc. Excepţie face plachia şi crapul umplut pentru că necesită mai multă migală” ne mai declară Titi Ionescu care spune că preţurile variază între 20 şi 30 lei pentru o porţie. Singurul preparat care face notă discordantă este acela care are la bază cega, pentru o asemenea delicatesă fiind nevoie să scoateţi din buzunar 50 lei.
În afara mâncărurilor pe bază de peşte, se pot comanda şi preparate din carne de porc, vită, pui, inclusiv berbecuţ la grătar. Restaurantul dispune şi de o gamă variată de vinuri, provenite din podgorii precum Jidvei, Segarcea, Sâmbureşti, Recaş sau Murfatlar.

Meniuri şi preţuri
Borş de crap – 8 lei;
Somn á la Perla – 30 lei;
Gustare pescărească cu macrou afumat: rulouri de macrou, castraveciori muraţi şi gogoşari, bruschete, file de anşoa şi fructe de mare – 26 lei;
Salată scandinavă: conţine somon afumat, sos dulce şi muştar – 20 lei
;
Spaghete cu somon afumat şi vodcă – 25 lei;
Rulouri de peşte cu salată de rucola: file de peşte, capere, pătrunjel, oregano, rucola, roşii, parmezan şi ulei de măsline – 25 lei
.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite