„Repetenţi” la curăţenie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cartierul Tineretului (în apropierea supermarketului Billa), unii cetăţeni preferă să lase gunoiul în spatele blocului, pe iarbă ori să îl arunce direct de la etaj. Oamenii mulţumesc Cerului că temperaturile scăzute nu lasă mirosul pestilenţial să îşi facă simţită prezenţa.

Dacă pungile pline cu resturi alimentare, sticle sau hârtii nu se sparg de la impactul cu solul, acestea sunt desfăcute de maidanezi, iar resturile împrăştiate peste tot.

„Acum câteva zile am strâns un sac de gunoi. Stau la parter şi nu îmi convine să găsesc mizerie sub geam în fiecare dimineaţă. Eu nu îmi permit să arunc nici măcar o petală de floare pe geam, iar alţii aruncă pungi pline cu gunoi” susţine Marcela Matei care crede că la mijloc este vorba de nesimţire amestecată cu comoditate.
O altă persoană din cartier susţine că oamenii nu se mulţumesc să arunce cu sticle sau pungi ci şi cu urină, tampoane şi saci de ciment, şi că majoritatea dintre ei sunt oameni prezentabili. „Se aruncă cu mizerie, unii îşi fac nevoile în faţa blocului. Este incredibil, mai ales că mulţi dintre ei sunt oameni în toată firea, eleganţi. Dacă le spui ceva înjură sau întorc spatele” povesteşte Florina. Femeia strânge gunoiul în fiecare dimineaţă, uşurând din munca celor de la direcţia de salubritate. În opinia sa, angajaţii de la Administraţia Domeniului Public şi Privat (ADPP) Giurgiu lucrează mai mult în dorul lelii. „Să ştiţi că sunt comozi. Trec cu tomberoanele pe lângă gunoi şi nu îl ridică” spune Florina, deşi angajaţii de la ADPP erau în zonă şi strângeau mizeria. „Au venit acum pentru că am făcut reclamaţii” explică femeia.

Reprezentanţii ADPP se apără

Tanti Nuţi, administratorul Asociaţiei de Proprietari 11 susţine că mizeria din cartier a crescut din luna noiembrie, după ce unii cetăţeni au încheiat un contract individual cu ADPP. „L-am întrebat pe unul care arunca gunoiul de la etaj de ce face asta şi a zis că dacă tot a făcut contract individual şi plăteşte 9 lei lunar, să vină salubritatea şi să ia gunoiul de unde îl aruncă el” spune femeia.
Conform directorului direcţiei de salubritate din cadrul ADPP Giurgiu, Gheorghe Panduru, cartierul Tineretului este întrecut la capitolul mizerie doar de cartierul Istru. Chiar dacă recunoaşte că mai sunt unele probleme, acesta afirmă că oamenii săi îşi fac datoria. „Se lucrează inclusiv sâmbăta şi duminica. Nu ne putem ocupa doar de cartierul Tineretului, însă vă asigur că zilnic avem acolo câte 4 sau 6 oameni. Problema este legată de educaţie” explică directorul.
El susţine că administratorii asociaţiilor de locatari din cartier sunt cei care îi îndreaptă pe oameni împotriva direcţiei de salubritate. „Au întărâtat oamenii. Le spun că noi suntem hoţi pentru că am mărit preţul pentru colectarea gunoiului şi că nu ne facem datoria. Nu le convine că a început lumea să încheie contracte individuale. Să îşi vadă de treaba lor şi să civilizeze oamenii. Platforma ridică zilnic gunoiul” a mai spus Panduru.

 

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite