Recital extraordinar Dorel Vişan pe scena Teatrului Valah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maestrul Vişan, în recitalul eminescian la Teatrul Valah
Maestrul Vişan, în recitalul eminescian la Teatrul Valah

Ultima seară din cadrul celei de a 13-a ediţii a Festivalului Teatrelor din Oraşele Dunărene, care s-a desfăşurat la Giurgiu, între 15 şi 19 noiembrie, a fost dedicată desemnării laureaţilor concursului „Dramaturgie în doi” şi s-a încheita printr-un eveniment artistic de marcă al cărui protagonist a fost maestrul Dorel Vişan, într-un recital inedit din creaţia eminesciană.

Marele Premiu al concursului „Dramaturgie în doi”, la care au participat 37 de creaţii originale de piese de teatru, a fost câştigat de comedia „Tranka Fleanka”, o piesă inspirată din viaţa redacţiei unei ziar de scanda din Giurgiu, scrisă de bucureşteanul Ion Bogdan Martin.

Pe locul ll s-a situat piesa „Eu unt din România”, a altei bucureştence, Carmen Dominte.

Premiul lll a fost împărţit de trei laureaţi, doi profesionişti, dramaturgul Doru Moţoc, cu piesa „A treia bilă”  şi scriitoarea Ana –Maria Bamberger cu piesa „Karstadt Blues”, şi un elev de 18 ani din Comăneşti, Mirel Buzdugan , cu piesa „Visul meu tânăr”.

Cu excepţia Ana-Mariei Bamberger, toţi autorii premiaţi, ca şi membrii jurilului, format din regizorii Mihai Lungeanu şi Vili Perveli Nikolov împreună cu directorul Teatrului Vlah, Mircea M. Ionescu, au fost prezenţi pe scenă, iar publicul a pututr urmări un mini-spectacol lectură, cu primele trei scene din piesa Tranka-Fleanka.

Premiera este anunţată pentru data de 16 decembrie, pe scena Teatrului Vlah.

Seara s-a încheiat cu recitalul maestrului Dorel Vişan care a  prezentat o selecţie de texte eminesciene inedite şi de actualitate.

„Am avut un public mai puţin numeros decât ne aşteptam, dar a fost un public de elită. Maestrul Vişan a fost răsplătit cu aplauze îndelungate”, a declarat directorul Mircea M. Ionescu.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite