Recensământ agricol prin... SMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă - Florin Gheorghe
Foto arhivă - Florin Gheorghe

Primul recensământ agricol pe care România îl efectuează în postura de stat membru al Uniunii Europene devine interesant prin cel puţin un element. Pentru o prelucrare rapidă a datelor, autorităţile centrale au implementat un sistem prin care datele sunt preluate direct din teren cu ajutorul SMS-urilor.

Coordonatorii şi recenzorii-şef au primit un număr de 144 de telefoane mobile având obligaţia ca în fiecare zi de miercuri şi vineri să raporteze prin mesaje scrise Secretariatului Tehnic Judeţean (STJ) din cadrul Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) datele culese de pe teren de cei 528 de recenzori. Mesajele vor fi preluate de un server şi gestionate de STJ Giurgiu. Instructajul privind folosirea telefoanelor mobile şi transmiterea SMS-urilor a fost făcut pe 29 noiembrie la „Casa Armatei” din Giurgiu.
„Telefoanele mobile au venit de la Minister, funcţionează pe cartelă, iar reţeaua a fost selectată în funcţie de gradul de acoperire al acesteia. După încheierea recensământului agricol, telefoanele vor fi înapoiate” a declarat pentru „Adevărul de Seară” unul dintre angajaţii Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Giurgiu.

Plătiţi pentru munca prestată
Judeţul Giurgiu a fost împărţit în 90 de secţii şi 528 de sectoare, numărul total al exploataţiilor agricole supuse analizei depăşind numărul de 100.000.
Recenzorii, recenzorii-şef şi coordonatorii sunt în număr de 672 şi au fost propuşi de Consiliile Locale din judeţ, majoritatea având experienţa unor recensăminte anterioare. Alături de experienţă, au mai fost luate în considerare elemente privind pregătirea agricolă, studiile şi vârsta (între 18 şi 64 de ani).
Pentru activitatea lor, cei implicaţi în cadrul recensământului agricol, vor fi remuneraţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 1.375 de lei, impozitabile.
Recensământul General Agricol se desfăşoară în perioada 2 decembrie 2010 – 31 ianuarie 2011 şi are drept scop colectarea datelor statistice cu privire la numărul şi structura exploataţilor agricole. „Am vrea ca oamenii să fie mai cooperanţi. Ei cred că are legătură cu impozitarea dar nu este aşa. Datele vor fi folosite doar ca statistică, pentru strategiile viitoare privind agricultura naţională” afirmă angajaţii DAJ.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite