Cum arată liceanul ideal în viziunea dascălilor giurgiuveni? Vezi aici ce calităţi trebuie să aibă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele Educaţiei Naţionale au debutat astăzi la Giurgiu , evenimentul urmând să se încheie sâmbătă. „Oferta Educaţională 2011-2012” se adresează celor aproximativ 3.000 de elevi ai claselor a VIII-a aflaţi în evidenţele Inspectoratului Şcolar al Judeţului Giurgiu.

Cele opt licee din municipiu şi-au amplasat încă de ieri standurile în foaierele de la parter şi etaj ale Centrului Cultural „Ion Vinea”, iar astăzi şi-au aşteptat vizitatorii. La rândul lor, celelalte cinci licee de pe teritoriul judeţului îşi vor prezenta oferta pe 13 mai.

Pentru o mai bună desfăşurare a evenimentului, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Giurgiu au programat fiecare şcoală să-şi trimită într-un cadru organizat elevii de clasa a VIII-a care să analizeze oferta educaţională a liceelor.

„Diriginţii îşi cunosc cel mai bine elevii. Stie ce poate fiecare dintre aceştia şi ce anume îşi doresc” a declarat unul dintre profesorii prezenţi la eveniment.

„Maiorescu”, cel mai exigent liceu
Giurgiuvenii consideră liceul „Ion Maiorescu” rămâne în continuare un etalon al profesionalismului. „Este cel mai bun liceu din Giurgiu. Vreau ca şi băiatul meu să ducă tradiţia mai departe. Se va face informatician, acesta este visul său” a declarat Cristina Vişan, unul dintre părinţii prezenţi la eveniment.

Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” va pune la bătaie 240 de locuri fiind singurul liceu în care vor exista opt clase de-a noua. De asemenea, conform statisticilor de anul trecut, este liceul cu cea mai mare concurenţă şi cele mai mari medii.

Astfel, la profilul real, cea mai mică medie de admitere a fost 7,63 în timp ce la „uman”, media minimă pentru a deveni elev al liceului a fost de 8,00. „ideal în viziunea noastră trebuie să fie nu numai frumos, deştept şi devreme acasă cum se spune ci să aibă şi cei şapte ani de-acasă’” a declarat Ion Baiarac, directorul liceului.

Acesta susţine că cele mai bune argumente pentru viitorii „boboci” sunt rezultatele. Spre exemplu, la Olimpiada Naţională de Economie, primele două locuri au fost ocupate de două eleve ale colegiului.

Următorul liceu în topul preferinţelor este „Tudor Vianu” cel care în ultimii ani ameninţă poziţia de lider a celor de la „Maiorescu”. Acesta pune la bătaie 210 locuri împărţite în şapte săli de curs. Mediile minime de anul trecut au fost de 7,33 la profilul real şi 7,98 la cel real. „Cei mai mulţi îşi doresc să ajungă la matematică şi la filologie” a declarat Adelina Burlacu, directorul de la „Vianu”.

Cele mai mici medii la „Chimie”, „Marină” şi „Tehnologic”
Chiar dacă anul trecut au fost liceele în care s-a intrat cu cele mai mici medii (cu note de 5 şi 6), Grupul Şcolar „Miron Nicolescu”, liceul Tehnologic şi Grupul Şcolar Naval „viceamiral Ioan Bălănescu”, reprezentanţii acestora spun că elevii au şansa să facă ceva diferit faţă de celelalte licee.

„Pregătim viitori specialişti în construcţii şi instalaţii. Sunt meserii de bază, iar calificările şi diplomele pe care le obţin la noi sunt recunoscute în Europa” a spus Florentina Dima, directorul liceului Tehnologic.

Conform graficului Ministerului Educaţiei Cercetării, Tineretului şi Sportului, elevii de clasa a VIII-a vor susţine examenul de evaluare naţională la limba şi literatura română (20 iunie) şi matematică (22 iunie).  Fiecare absolvent va completa o fişă cu opţiunile pentru liceu, departajarea urmând să se facă după media generală rezultată din mediile examenului de evaluare naţională şi a mediei notelor din gimnaziu.


Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite