UPDATE: Directorii şcolii numărul 4 şi-au dat demisia după scandalul cu proful de sport acuzat că a venit beat la ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Giurgiu au numit astăzi o nouă conducere în fruntea şcolii „Mihai Eminescu” din municipiu după ce directorul şi directorul adjunct şi-au dat demisia. Ion Brişcă şi Gheorghe Diaconescu au renunţat la funcţii în urma scandalului în care a fost implicat un profesor acuzat că a venit beat la ore.

„În ambele cazuri a fost vorba de o demisie de onoare. Inspectoratul a luat cunoştinţă de acest lucru şi a numit îm funcţie un nou colectiv. Director a fost numită Valeria Biro, în timp ce funcţia de adjunct a revenit profesoarei Maria Magdalena Popescu” a declarat pentru „Adevărul de Seară” purtătorul de cuvânt al ISJ Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Cazul profesorului de educaţie fizică Marian Dragomir de la Școala Generală nr. 4 "Mihai Eminescu" din Giurgiu s-a complicat aseară, când cei care fac parte din Consiliul de Administraţie al şcolii au decis înfiinţarea unei comisii de disciplină în cazul profesorului de sport acuzat că ar fi venit beat la ore. După şedinţa ce a durat mai bine de două ore şi la care presa nu a avut acces, singurii care au dat declaraţii au fost tot profesorii de sport şi liderul de sindicat al unităţii de învăţământ. Directorul şcolii 4, Ion Brişcă, şi preşedintele Comitetului de Părinţi al clasei a V-a A, Marian Mihalcea, au refuzat să comenteze cazul. " Au dat vina unii pe alţii, că de fapt nu directorul a zis, ci părinţii, iar părinţii spun că directorul. Au spus că nu de la mine s-au confiscat sticle cu băutură, ci de la copiii care mi le aduceau mie. Nu au niciun fel de probă, iar eu sunt pregătit să îi dau în judecată pentru că imaginea mea a fost afectată. O să cer 100 de milioane daune morale", a spus Marian Dragomir.
Liderul de sindicat, profesorul Monica Zimnicaru, ne-a anunţat că va fi înfiinţată comisia de disciplină. Tot de la ea am aflat şi că părinţii au decis să nu-şi mai trimită copiii la orele de sport până când cazul nu va fi soluţionat. " Aici e o problemă pentru că elevii vor avea absenţe. Nu există în acest moment nicio probă împotriva profesorului, există doar un proces verbal al unei şedinţe cu părinţii", precizează Zimnicaru.
Cei doi profesori de sport ne-au spus că au cerut în timpul şedinţei demisia directorului Ion Brişcă şi i-au solicitat acestuia să dea o dezminţire în presă în ceea ce-l priveşte pe Marian Dragomir.
Scandalul la şcoala nr. 4 a izbucnit în urmă cu două zile, iar cazul a intrat  în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu care a demarat un control special. Profesorul de sport Marian Dragomir susţine că acuzaţiile privind faptul că ar fi venit beat la ore şi că ar fi agresat copiii, vin pe fondul nemulţumirii părinţilor clasei a V-a A întrucât dascălul le-a dat note mici elevilor.

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite