VIDEO / "Profu' de şpagă": tarif de 1.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

13 elevi de la Grupul Şcolar Viceamiral „Ioan Bălănescu” au dat profesorului Emil Ţancov câte 1.000 de lei pentru a obţine note de trecere astfel încât aceştia să poată susţine examenul de bacalaureat

Dascălul „şpăgar” care predă discipline tehnice la Grupul Şcolar Viceamiral „Ioan Bălănescu” şi este director al Şcolii generale nr. 3 „Ioan Boldescu” din municipiu riscă să stea după gratii aproape 12 ani. 13 elevi de la la Grupul Şcolar Viceamiral „Ioan Bălănescu” din municipiu au avut curajul să se ducă la poliţie şi să facă o plângere împotriva profesorului Emil Ţancov, cel care le preda la clasă discipline tehnice.

Se pare că în urmă cu puţin timp copiii au fost chemaţi de profesor pentru a le explica ce trebuie să facă pentru a putea obţine note de trecere la competenţe. Numai că spre nenorocul dascălului, elevii nu au stat pe gânduri şi s-au dus la organele statului pentru a-şi face dreptate.

Dascălul le cerea elevilor săi câte 1.000 de lei, iar în schimbul banilor acesta trecea în catalog note favorabile pentru ca tinerii să fie declaraţi promovaţi şi să poată susţine examenul de bacalaureat.

„Pentru a veni în sprijinul copiilor la nivelul şcolii s-a constituit o comisie care va încheia mediile elevilor implicaţi, pentru ca aceştia să poată susţine examenul de certificare a competenţelor profesionale şi mai apoi bacalaureatul” a spus Dana Marin, directorul grupului şcolar.

Astfel că, lui Emil Ţancov i-a fost făcut un flagrant, joi 26 mai, de către poliţiştii din cadrul Serviciul Investigarea Fraudelor de la IPJ, în colaborare cu Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă. Profesorul a fost prins în timp ce primea de la doi elevi suma de 1.000 de lei.

Urmând exemplul colegilor lor, alţi 24 de elevi dintr-o altă clasă la care Ţancov era profesor au mers la poliţie şi au mărturisit că dăduse dascălului câte 200 de lei de fiecare, pentru a le întocmi proiectul la materii tehnice. Profesorul le promisese elevilor că pe lângă proiect îi va ajua să ia examenul, el fiind şi membru în comisia de evaluare.

Prins cu mâţa în sac pentru a doua oară

Procurorul Aurel Soare a spus că Ţancov nu era la prima abatere de acest gen. Acesta mai fusese implicat în urmă cu şase ani luând „şpagă” de la elevi atunci când un copil i-a organizat flagrantul filmându-l cu telefonul mobil şi scriind mita pe banii pe care i-a dat, numai că a scăpat basma curată aducând la dosar dovezi prin care să se disculpe.

De această dată însă dascălului i s-a înfundat, iar procurorii i-au dat ceea ce merita. Tribunalul Giurgiu a dispus menţinerea lui Emil Ţancov în arestul Poliţiei pentru 29 de zile, după care se va emite sentinţa finală. Profesorul imprudent riscă să primească pentru fapta sa între 3 şi 12 ani de închisoare.



Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite